HÍREK

“Egyénileg és csapatszinten is sikerült fejlődnünk” - Így telt az ősz U19-es csapatunknál

2023-12-23

“Egyénileg és csapatszinten is sikerült fejlődnünk” - Így telt az ősz U19-es csapatunknál

U19-es együttesünk vezetőedzőjével, Korozmán Norberttel beszélgettünk többek között az őszről és a tavaszi folytatásról.

Amennyiben csak az eredményeket nézzük, felemás őszt produkált a csapat, hiszen öt győzelemmel és öt vereséggel zárta az őszt. Hogyan értékeled a lányok teljesítményét?

- Nem vagyok elégedetlen a csapattal, mert taktikailag sokat fejlődtek, sokkal bátrabban hozzák ki a labdát és bátrabban felvállalják a kis passzokat, melyekkel próbáljuk megbontani az ellenfél védelmét. Ami hiányérzet, hogy sokszor nem voltunk agresszívak és sokszor egyéni hibát követően kaptunk gólokat, melyek elkerülhetőek lettek volna. Abban mindenképpen fejlődnünk kell, hogy az egész mérkőzésen minden játékos végig koncentráltan játsszon és a saját feladatát elvégezze maximálisan. Az ősszel voltak egyénileg kiemelkedő teljesítmények, de csapatszinten is láttam fejlődést, de van még csiszolni való. 

A csapatban rejlő potenciált jól mutatja, hogy négyen is bemutatkoztak az ősz folyamán a felnőttek között. Mekkora motivációt jelent ez a többi játékos számára?

- Igen, négyen bemutatkoztak a felnőttben, úgy gondolom, hogy ez elég szép szám. Ez minden játékost motivál, mert látják, hogy akik jó teljesítményt nyújtanak az edzéseken és a mérkőzéseken, azok megkapják a lehetőséget akár edzésen, akár meccsen az első csapatban. Amit még meg kell említenem, hogy nem csak a felnőttek között voltak debütálók, hanem hárman az U17-es válogatottban is bemutatkozhattak, közülük ketten pedig az Eb-selejtezőkön is szerepelhettek, amiért dicséret illeti őket. Egyénileg sokat fejlődtek a játékosok, ez a felmérési adatokból is látszódik, ami szintén pozitív. Tavasszal csapatjátékban szeretnénk sokat előrelépni, ami a sikerre vezető út lehet, de ahhoz el kell kerülnünk a sérüléseket és a betegségeket, melyek az ősz folyamán sajnos sokszor sújtottak minket.

Az ősz folyamán lejátszottatok nyolc bajnokit, majd három héttel később jött az utolsó két forduló. Mennyire nehéz egy ilyen hosszú időszak alatt a megfelelő motivációt fenntartani?

- Sajnos az a három hét kihagyás sok volt, de természetesen próbáltuk fenntartani a motivációt a játékosokban, és nem vettünk vissza az edzések intenzitásából sem. Viszont ebben az időszakban jobban rá tudtak koncentrálni a tanulásra lányok, és adott esetben pótolni a hiányosságokat, mert sokan készülnek érettségire vagy kisérettségire.

Melyek azok a területek, ahol előre kell lépnie a csapatnak az őszhöz képest?

- Mint említettem, csapatjátékban, a csapatrészek együttműködésében sokat kell fejlődni. Szeretném, hogy az átmenetek sokkal gyorsabbak legyenek védekezésből támadásba és támadásból védekezésbe. Védekezésben szeretném, ha sokkal agresszívabbak lennénk és természetesen vannak még fejlesztendő területek, de még nagyon fiatalok a játékosok és ezeket a hiányosságokat gyorsan lehet pótolni. Illetve azokat az egyéni hibákat, amikből sok gólt kaptunk az elmúlt időszakban, szeretnénk elkerülni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 17:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok