HÍREK

Ezüstérmesek lettünk a bajnokságban

2021-05-26

Ezüstérmesek lettünk a bajnokságban

A finálé második mérkőzésén közel voltunk ahhoz, hogy háromgólos hátrányból egyenlítsünk, de végül a zöld-fehérek nyertek, mellyel a bajnoki címet is megszerezték.

Simple Női Liga, Döntő, 2. mérkőzés
FTC-Telekom–MTK Hungária FC 3-2 (2-0)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont
Vezette: Szigetvári Márk (Berényi, Márkus, Kalydy)

Gólszerző: Vágó (10.), Cameron (22.), Pusztai (50.) illetve Kocsán (55. - büntetőből), Szemán-Tóth (71.)

Sárga lap: Bednar (54.), Brandon (84.), Vágó (90+5.) illetve Farádi-Szabó (47.)

FTC-Telekom: Bednar - Mosdóczi, Zlidnis, Szabó - Nagy Virág (Hasanbegovic 46.), Fenyvesi (Róth 90+2.), Marques (Pusztai 46.), Brandon, Czellér (Papp 77.) - Cameron (Kehrer 64.), Vágó.

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK Hungária FC: Samu - Szemán-Tóth, Boyle (Farádi-Szabó 46.), Pinczi, Németh (Sain 72.) - Mayer (Legendás 31.), Csányi, Curless, Kocsán - Stephens (Milunovic 82.), Pápai.

Vezetőedző: Tóth Mihály

Három nappal az első mérkőzés után a döntő második találkozójára az előnyben lévő zöld-fehérek otthonában került sor. A vasárnapi összecsapáshoz képest vezetőedzőnk egy helyen változtatott a kezdőcsapaton, Bokor Blanka helyett Németh Loretta volt ott a kezdő sípszótól a pályán.

A jó iramban kezdődő mérkőzés első lövése Vágó Fanny nevéhez fűződött, de próbálkozását simán hárította Samu. A 10. percben viszont már nem hibázott a támadó, egyéni alakítás után bombázott a léc alá, megszerezve a vezetést a hazaiaknak (1-0).

Öt perccel később válaszolhattunk is volna, de előbb Kocsán löketét tolta ki Bednar, majd a középre tett labdát az üresen álló Pápai vágta fölé. A 21. percben Mayer adott be jobbról, a kipattanót pedig Németh egyből rálőtte, de nem talált kaput.

A 22. percben viszont ismét betaláltak a hazaiak, jobb oldali beadást követően Tiffany Cameron pörgetett a hosszúba (2-0). Két minutummal később Bednar ütötte el Mayert a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt.

A 27. percben Kocsán bal oldali szögletét Pinczi csúsztatta fölé, majd Vágó csavart nem sokkal a jobb sarok mellé. A 31. percben a kapussal való ütközés miatt megsérülő Mayert kellett lecserélni, Legendás érkezett a helyére.

A 43. perc elején Stephens gyorsan elvégzett bedobásával Németh iramodott meg a bal szélen, laposan középre tett labdájáról nem sokkal maradt le Kocsán. A félidő utolsó lehetősége a hazaiak előtt adódott, viszont Cameron elől sikerült az utolsó pillanatban menteni.

A szünetben egyet cserélt vezetőedzőnk, Boyle helyére Farádi-Szabó állt be a középpályára, míg Curless visszalépett a védelem tengelyébe. A 49. percen Cameron duplázhatott volna, de hét méterről nem talált kaput.

Az 50. percben már 3-0 állt az eredményjelzőn, Vágó cselsorozata után a szünetben beálló Pusztai Sára passzolt az üres kapuba (3-0). Négy perccel később Pápait sikerült kiugratni, aki elpöckölte a labdát a kapus mellett, majd elesett a hálóőrben, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Kocsán Petra állt és a jobb sarokba lőtt (3-1).

Szépítő találatunk után 15 percig mezőnyjáték folyt a pályán, egészen a 71. percig, amikor Kocsán jobb oldali szögletét követően Szemán-Tóth Barbara fejelt a jobb sarokba (3-2), így visszajöttünk egy gólra.

A 78. minutumban Fenyvesi távoli bombája zúgott el a bal sarok mellett. A hajrára beállt Olivera Milunovic is, aki hosszú sérülése után léphetett ismét pályára tétmérkőzésen. Az utolsó percekben nem alakult ki folyamatos játék, nem tudtunk újabb helyzeteket kialakítani, így a zöld-fehérek nyerték az összecsapást.

Győzelmükkel a hazaiak nyerték a Simple Női Liga 2020/2021-es kiírását, míg csapatunk ezüstérmes lett.

Tóth Mihály értékelése: - Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen a 0-3-ről majdnem vissza tudtunk jönni. Nagyon fájó a harmadik gól, mert ha ez a mérkőzés 2-2 a rendes játékidőben, úgy érzem, mi nyertünk volna. Sajnos kicsit későn jöttek a góljaink. Nagyon nagy munkát tettek bele a lányok az egész félév során során abba, hogy sikeresek legyünk. Mindenki büszke lehet rájuk! Gratulálok a Ferencvárosnak a bajnoki címhez.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok