HÍREK

Ezüstérmesként zártuk az NB I-es Teremlabdarúgó Kupát

2024-01-21

Ezüstérmesként zártuk az NB I-es Teremlabdarúgó Kupát

Csapatunk fél perccel a döntő vége előtt még vezetett, végül büntetőpárbajban elveszítette a finálét a KÉSZ-St. Mihály-Szeged ellen.

A szombati négy csoportmérkőzést követően vasárnap 9:30-tól ismét az NB I-es Teremlabdarúgó Kupán lépett pályára csapatunk Szigetszentmiklóson.

Az első vasárnapi ellenfelünk a B-csoport 5. fordulójában a Szekszárdi WFC volt, akiket szombat után vasárnap is legyőztünk, ezúttal 2-1-re. 

A kvartett következő mérkőzésén a KÉSZ-St. Mihály-Szeged 2-0-ra nyert a Puskás Akadémia FC ellen, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül eldőlt, hogy a csoport második helyén jutunk be az elődöntőbe.

A csoportkör zárasaként a Puskás Akadémia FC ellen 1-0-ra diadalmaskodtunk, így négy győzelemmel és két vereséggel zártuk a B-jelű négyest.

Az elődöntőben az A-csoportot megnyerő Astra HFC-Üllő gárdájával találkoztunk, a 12 perces rendes játékidőben 1-1 lett a végeredmény, így jöhettek a büntetők, melyet 8-7-re mi nyertünk, így bejutottunk a fináléba.

A döntőben a csoportkörben már megismert KÉSZ-St. Mihály-Szeged volt az ellenfelünk, akik 1-1 után büntetőkkel verték az ETO FC Győrt a legjobb négy között.

A 20 perces finálé 3. percében az első nagy lehetőség előttünk adódott, de Siklér Kinga a bal sarok mellé lőtt, majd nem sokkal később Krstovic védte a lapos próbálkozását. A 8. minutumban Farádi-Szabó jobb felsőbe tartó bombáját Vincze a kapu torkából fejelte ki, egy percre rá pedig Kristovic hárította Tenyei-Tóth lövését.

A 10. percben Tenyei-Tóth Rebeka lövése megpattant Vinczén, így megszereztük a vezetést (1-0). A döntő második felére fordulva Zágor Bernadett eltolta a labdát a védője mellett, majd a kapus felett a hálóba lőtt (2-0).

Négy perccel a vége előtt Sanda Malesevic szépíteni tudott (2-1). Két perccel a vége előtt a 15 éves Farkas Panna löketét bravúrral tolta ki a szegediek kapusa, Ivana Trbojevic pedig 29 másodperccel a vége előtt egyenlíteni tudott (2-2).

A büntetőpárbaj első lövését Siklér elhibázta, majd a harmadik párban Tenyei-Tóth mellé lőtt, így a KÉSZ-St. Mihály-Szeged lett az aranyérmes, míg csapatunk a második helyen zárt.

Csapatunk kerete: Erős Evelin, Varga Luca - kapusok, Barkóczi Bernadett, Bokor Blanka, Farádi-Szabó Edina, Farkas Panna, Legendás Lora, Maria Palama, Murár Viktória, Pataki Georgina, Siklér Kinga, Szabó Melissza, Tenyei-Tóth Rebeka, Zágor Bernadett - mezőnyjátékosok.

Vasárnapi eredményeink:
Csoportmérkőzés: Szekszárdi WFC-MTK Budapest 1-2
Csoportmérkőzés: Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 0-1
Elődöntő: Astra HFC-Üllő-MTK Budapest 1-1 - büntetők után 8-9
Döntő: MTK Budapest-KÉSZ-St. Mihály-Szeged 2-2 - büntetők után 3-4

Az NB I-es Teremlabdarúgó Kupa végeredménye: 1. KÉSZ-St. Mihály-Szeged, 2. MTK Budapest, 3. ETO FC Győr, 4. Astra HFC-Üllő, 5. Puskás Akadémia FC, 6. Haladás Viktória, 7. Szekszárdi WFC, 8. Budaörs

Fotó: MLSZ

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok