HÍREK

Farkas Attila: “Biztos vagyok benne, hogy az új játékunkat hamar elsajátítja a csapat”

2021-07-14

Farkas Attila: “Biztos vagyok benne, hogy az új játékunkat hamar elsajátítja a csapat”

Vezetőedzőnkkel beszélgettünk a felkészülés első hetéről, valamint a csapat előtt álló feladatokról.

Farkas Attila vezetésével július 5-én kezdte meg csapatunk a felkészülést az új idényre. Együttesünk nemrég kinevezett vezetőedzője az első néhány nap tapasztalatairól nyilatkozott.

- A legfontosabb az volt, hogy megismerjem a játékosaimat. Az első hét munkáját leginkább azt jellemezte, hogy nagy területeken alakítottunk ki játékokat. Az edzőtábor előtti utolsó tréning viszont már abban a felállási formában zajlott, melyet szeretnék játszatni a csapattal. 

Együttesünk kedden délelőtt elutazott a lipóti edzőtáborba, ahol a csapatépítő programok mellett vasárnapig kemény munka vár a lányokra.

- Lipóton napi két edzésünk lesz, délelőtt a munka fizikai részére fektetjük a hangsúlyt erősítéssel és labdatartással, délután pedig a taktikai elemek gyakorlása következik. Egyelőre a védekezéssel fogunk foglalkozni, ahogy haladunk előre a munkában, természetesen áttérünk a támadásokra is. Ahhoz, hogy a támadások jól működjenek, először a védekezést kell rendbe tennünk, ez az elsődleges feladat. A táborban már posztspecifikusan fogjuk az edzéseket csinálni, erre próbálunk minél több gyakorlatot kitalálni. Ez új lesz a lányoknak, mert egy direktebb futballt fognak játszani, mint korábban, de biztos vagyok benne, hogy ezt is hamar el fogják sajátítani - mondta vezetőedzőnk a csapat előtt álló feladatokról.

A bajnokság kezdetéig több felkészülési mérkőzést is játszunk, a pontvadászat a tervek szerint augusztus közepén rajtol.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok