HÍREK

Fiatal védővel erősítettünk

2023-07-28

Fiatal védővel erősítettünk

Felnőtt csapatunk hatodik szerzeménye a ZFK Spartak Subotica csapatától érkező Pataki Georgina.

A Simple Női Liga legutóbbi szezonját bronzérmesként záró felnőtt csapatunk hatodik nyári szerzeménye Pataki Georgina.

A 19 éves, szerb-magyar kettős állampolgárságú hátvéd a szabadkai ZFK Spartak Subotica együttesétől érkezik klubunkhoz.

A fiatal játékos a második együttes csapatkapitánya volt, akikkel bajnoki aranyérmet is ünnepelhetett, emellett tagja volt az első együttes BL-selejtezős keretének 2021-ben.

Pataki Georgina a szerb U19-es válogatottban rendszeresen lehetőséget kapott, a korosztályos nemzeti együttes legutóbbi Eb-selejtezősorozatában mind hat összecsapáson kezdő volt, köztük a Magyarország elleni 4-2-es siker alkalmával is végig a pályán volt.

A futballista a felkészülési időszak alatt több edzőmérkőzésen is pályára lépett csapatunkban, teljesítményével pedig meggyőzte a szakmai stábot.

- Fiatal korom óta az MTK jelenlegi csapatkapitánya, Vajda Orsolya a példaképem, gyerekként egy csapatban játszottunk, majd miután Magyarországra igazolt, folyamatosan követtem az ő, illetve az MTK teljesítményét. Csupa jót mesélt a klubról, így amikor Pinczi Anita megkeresett, örömmel mondtam igent a lehetőségre. Balhátvéd poszton játszom jelenleg, de korábban voltam középhátvéd és védekező középpályás is. Erősségeim közé sorolom a gyorsaságomat, az agresszivitásomat, a küzdeni tudásomat. Nagyon szeretek nyerni, olyan mentalitásom van, hogy mindent beleadok és az utolsó pillanatig küzdök. Bízom benne, hogy az MTK-val együtt fejlődhetek és jobbnál jobb eredményeket érünk majd el közösen - nyilatkozta a szerződés aláírását követően új játékosunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok