HÍREK

Győzelem az első felkészülési meccsen, több fiatal is lehetőséget kapott

2023-01-28

Győzelem az első felkészülési meccsen, több fiatal is lehetőséget kapott

Csapatunk magabiztos sikert aratott az Astra-Activtek HFC-Üllő ellen az Ikarus BSE Sporttelepen.

Felkészülési mérkőzés
MTK Budapest–Astra-Activtek HFC-Üllő 3-1 (2-0)

Budapest, Ikarus BSE Sporttelep

Gólszerző: Csuhai (6.), Zágor (43.), László (49.), illetve Erdész (76.)

MTK Budapest: Varga (Fehér 64.) - Legendás (Mislai 64.), Vas, Vajda (Tagyi 46.), Haraszti (Bánfi 46.) - Farádi-Szabó (Bor 64.) - Milunovic (Végh 46.), Koszo (Barkóczi 46.) - Vachter (Diramerján 64.), Zágor (László 46.), Csuhai (Tőzsér 64.).

Vezetőedző: Makrai László

A felkészülést január 9-én kezdő felnőtt csapatunk szombat délelőtt a szintén élvonalbeli Astra-Activtek HFC-Üllő ellen játszotta első előkészületi találkozóját.

Jól kezdtük a mérkőzést, azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, mely helyzetekben is megmutatkozott. A 4. percben Zágor, az 5. minutumban Milunovic próbálkozott lövéssel, de mindketten pontatlanok voltak.

A 6. percben viszont már előnybe kerültünk: Milunovic ugratta ki Vachtert a jobb oldalon, támadónk önzetlenül Csuhai Vivient hozta játékba, aki a hálóba lőtt (1-0).

A folytatásban Milunovic és Legendás próbálkozása is centikkel kerülte el a kaput. A 30. percben egy hazaadást megfogott a vendégek kapusa, így 6 méterről közvetett szabadrúgást végezhettünk el, de a legurítás után Vachter lövését blokkolták a gólvonal előterében.

A 43. percben Milunovic indításával Zágor Bernadett egyedül törhetett kapura, az év elején Ausztriából igazolt válogatott támadónk pedig magabiztosan értékesítette a ziccert (2-0).

A szünetben több helyen is változtatott vezetőedzőnk: Tagyi, Bánfi, Barkóczi, László, és az ősszel az NB I-ben is bemutatkozó Végh is beállt.

A 49. percben tovább növeltük az előnyt: Csuhai passzolt a frissen pályára lépő László Henrietta elé, aki a védője mellett befelé cselezett a tizenhatoson belül és a bal alsóba tekert (3-0).

Szűk egy óra játék után több, az U19-es csapatunkban szereplő futballista is lehetőséget kapott, pályára lépett Fehér Lili, Bor Csenge, Diramerján Zsófia, Mislai Fruzsina, valamint az ősszel több élvonalbeli bajnokin is pályára lépő Tőzsér Vanda.

A 73. percben Barkóczi egy visszacsel után a rövid sarkot vette célba éles szögből, de védett a vendégek hálóőre.

Az utolsó 15 percre fordulva Fehér Lili mutatott be lábbal hatalmas védést Szakonyi lövésénél, a 76. percben Erdész Fanni tekerésénél viszont már nem volt esélye a hárításra (3-1).

Az utolsó tíz percben még egy Szakonyi lövést lehetett feljegyezni, de az Astra támadója nem talált kaput, így csapatunk 3-1-re győzött.

A következő felkészülési mérkőzésünkre a szlovák bajnokságot vezető Spartak Myjava otthonában kerül sor február 4-én.

Makrai László vezetőedző értékelése: - A felkészülés harmadik hetének lezárása volt ez a mérkőzés. Ebben a három hétben el tudtuk végezni azt a munkát, melyet elterveztünk, igaz voltak játékosok, akik betegeskedtek, ezért is hiányzott ma néhány futballistánk. Jól szolgálta ez a találkozó a felkészülésünket, sok helyzetet dolgoztunk ki, letámadtuk az ellenfelet, igyekeztünk minél hamarabb labdát szerezni. Több fiatalnak is tudtunk lehetőséget adni, jól el tudtuk osztani a játékperceket. Első edzőmérkőzésnek tökéletes volt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok