HÍREK

Győzelem az esztendő utolsó bajnoki mérkőzésén

2023-11-25

Győzelem az esztendő utolsó bajnoki mérkőzésén

Csapatunk magabiztos sikert aratott az évzárón.

Simple Női Liga NB I, 12. forduló
MTK Budapest-Haladás Viktória 5-2 (3-1)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Altorjay Áron Gellért (Szabó, Topálszki)

Gólszerző: Palama (8., 68.), Siklér (29., 87.), Voila (41.), illetve Szil (45.), Sweatman (59. - büntetőből)

Sárga lap: - 

MTK Budapest: Varga - Legendás (Pataki 70.), Bokor, Palama, László - Barkóczi (Murár 70.), Farádi-Szabó (Gávris 84.), Zágor - Dubuc (Mészáros 46.), Siklér, Voila (Szabó Melissza 79.).

Vezetőedző: Makrai László

Haladás Viktória: Dobó-Nagy - Németh Adél, Balogh (Nagy 83.), Pintér, Szabó Fanni (Nagypál 46.) - Urbán (Varró 75.), Kovács - Vladulescu, Sweatman, Novák (Németh Mirtill 70.) - Szil (Vesztergom 83.).

Vezetőedző: Hérincsné Markó Edina

A Simple Női Liga NB I 12., utolsó őszi fordulójában a legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzését megnyerő csapatunk a tabella 6. helyén álló Haladás Viktóriát fogadta a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia centerpályáján szombat délután.

Makrai László vezetőedző sérülés miatt Vajda, Vas, Csuhai játékára nem számíthatott, viszont ismét bevethető volt Mészáros és Tenyei-Tóth.

A szombathelyiek ellen a szezonnyitón 1-0-ra diadalmaskodtunk idegenben, köszönhetően Siklér Kinga első MTK-s góljának.

A napokban elhunyt dr. Dénes András emlékére gyászszünettel kezdődő találkozót jól kezdtük, az első négy percben két szögletet is rúghattunk, a másodikat követően Barkóczi fejesét csak üggyel-bajjal fogta Dobó-Nagy. A 6. percben a túloldalon Szil átlövésében volt veszélyt, de Varga védeni tudott.

A 8. percben viszont már nem tudott hárítani a szombathelyiek kapusa, a szögletnél előrehúzódó Maria Palama hat méterről bevette a kapuját (1-0).

Tíz perccel a gól után Bokor indította remekül Zágort, akinek a lapos beadása végül Dubuc segítségével jutott el Barkóczihoz, aki nem sokkal lőtt a jobb alsó mellé. A 26. percben Sweatman kapott jó labdát, a tizenhatoson belül már lövésre lendült a lába, de a keresztező László menteni tudott előle.

A 29. percben a forduló előtt a góllövőlistát holtversenyben vezető Siklér Kinga kapott egy kiváló kiugratást a jobb oldalon és a kimozduló kapus mellett a rövid sarokba lőtt (2-0). Egy percre rá Zágor kevergetett a bal oldalon, beadását Dubuc a kapu torkából fölé fejelte.

A 34. percben Zágor fordult le védőjéről, remek tekerése viszont centikkel elkerülte a bal felsőt. A 41. percben már összejött a harmadik gólunk, Voila Chrysanthi lapos lövése talált utat a kapuba (3-0).

A félidő utolsó percében Szil Tünde találatával a Haladás szépíteni tudott (3-1), de így is magabiztos előnnyel mehettünk szünetre.

A fordulást követően három perccel Legendás tálalt Zágor elé, a jobbról leadott lövését azonban megfogta Dobó-Nagy. Az 57. percben Siklér járt közel a második góljához, lövése centikkel ment el a jobb sarok mellett.

Az 59. percben Bokor buktatta Vladulescut a büntetőterületen belül, a jogosan megítélt büntetőt Marlo Sweatman higgadtan a bal alsóba gurította a jobbra vetődő Varga mellett (3-2).

Egy minutummal a második szombathelyi gól után Legendás bombázott 22 méterről, nem sokkal a jobb felső mellé. A 67. percben Legendást buktatták a tizenhatoson belül, de a síp ezúttal néma maradt.

A 68. percben visszaállítottuk a kétgólos különbséget, Voila tekerte be a szabadrúgást jobbról, Palama pedig a hosszúba csúsztatott (4-2).

A 84. percben a cserék közül Gávris Gabriella is pályára lépett, 16 éves akadémistánk most debütált az élvonalban!

A 87. percben Siklér Kinga végleg lezárta a mérkőzést, gyönyörű fejesével kialakult az 5-2-es végeredmény.

Zsinórban kilencedik bajnoki sikerével csapatunk a tabella harmadik helyéről várhatja a tavaszi folytatást, melyre a listavezető FTC-Telekom otthonában kerül sor, a tervek szerint március első hétvégéjén.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 17:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok