HÍREK

Győzelem Felcsúton, bronzérmesként zártuk a bajnokságot

2023-05-31

Győzelem Felcsúton, bronzérmesként zártuk a bajnokságot

A hazai siker után Csuhai Vivien duplájával diadalmaskodtunk idegenben.

Simple Női Liga, 3. helyért, 2. mérkőzés
Puskás Akadémia FC–MTK Budapest 1-2 (0-1)

Felcsút, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia
Vezette: Kalmár Petra (Révész, Jakab)

Gólszerző: Zán-Fábián (78.), illetve Csuhai (28., 50.)

Sárga lap: Kovács Eszter (27.), Bokor Adrienn (47.), illetve Palama (62.), Milunovic (86.)

Piros lap: Kovács Eszter (63.), Kovács Aida (80.)

Puskás Akadémia FC: Pongrácz - Bokor Adrienn, Kovács Aida, Szemán-Tóth (Helmeczi 54.), Palakovics - Harmat (Zán-Fábián 46.), Sinka, Kovács Eszter - Tuza, Tóth (Grönberg 61.), Szarvas (Tamók 54.).

Vezetőedző: Halászi Kinga

MTK Budapest: Varga - Vajda, Vas, Palama, Haraszti - Farádi-Szabó, Bokor Blanka (Barkóczi 81.) - Milunovic (László 90.) - Legendás, Zágor, Csuhai (Murár 72.).

Vezetőedző: Makrai László

Szerda délután Felcsúton folytatódott a Simple Női Liga 3. helyéért zajló, az egyik fél második győzelméig tartó párharc csapatunk és a Puskás Akadémia FC között.

A szombati, büntetőkkel megnyert összecsapáshoz hasonlóan vezetőedzőnk Magyarics Zoé, Bánfi Gréta és Lyubov Gudchenko játékára nem számíthatott, míg az első meccsen megsérülő Vachter Fanni a bemelegítés közben jelezte, hogy nem tudja vállalni a játékot.

A találkozót mi kezdtük veszélyesebben, a 2. percben előbb Haraszti szöglete, majd a 4. minutumban Farádi-Szabó távoli lövése dolgoztatta meg Pongrácz kapust.

A kezdeti fölényünk után mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést, az ivószünetig nem is hozott már helyzetet a mérkőzés. A frissítés után viszont megélénkült a játék, Sinka távoli próbálkozását csak másodjára fogta Varga.

A 28. percben megszereztük a vezetést: Palama szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, majd Csuhai Vivien elé passzolt, aki a kimozduló Pongrácz lábai között a hálóba lőtt (0-1).

A 32. percben Zágor tekerése a léc tetején csattant, majd három minutummal később Szarvas lőtt egy visszacsel után, de Varga védett.

A félidő hajrájában Sinka balról betekert szabadrúgásába senki sem ért bele, Varga hatalmas vetődéssel ki tudta tolni, így előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második félidő első helyzetét gólra váltottuk, Milunovic ugratta ki Csuhait, támadónk pedig kilőtte a jobb sarkot (0-2).

A második gólunk után ismét mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést. A 63. percben Kovács Eszter a felezőnél szabálytalankodott, megkapta a második sárgáját, így a kiállítás sorsára jutott.

A 68. percben az emberhátrányban lévő hazaiak Tuza átlövésével veszélyezettek, Varga a kapufára ütötte a próbálkozást. Tíz perccel később Zán-Fábián Panna elé pattant a labda, a cserecsatár góljával pedig szépítettek a tíz emberrel lévő hazaiak (1-2).

A 80. percben kettős emberelőnybe kerültünk, miután Kovács Aidát is kiállította a játékvezető. A 83. percben Legendás tört be a tizenhatoson belülre, de nem talált kaput.

A hajrában újabb helyzet már nem volt, így a párharc második összecsapását is behúztuk.

Győzelmével csapatunk megnyerte a párharcot és megszerezte a bronzérmet a Simple Női Ligában. Klubunk sorozatban másodszor, összességében pedig negyedik alkalommal végzett harmadik helyen az NB I-ben.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok