HÍREK

Győzelem Szekszárdon, pontszámban beértük az ETO-t

2023-04-22

Győzelem Szekszárdon, pontszámban beértük az ETO-t

Csapatunk mindkét félidőben egy-egy gólt szerzett az újonc otthonában.

Simple Női Liga, 18. forduló
Szekszárdi WFC–MTK Budapest 0-2 (0-1)

Szekszárd, Városi Sport- és Szabadidőközpont
Vezette: Alafi Beatrix (Juhász, Végh)

Gólszerző: Bokor (34.), Vachter (84.)

Sárga lap: -

Szekszárdi WFC: Janecz - Csóka, Acsádi, Rozmis, Vári (Dombi 75.) - Kágyi R. (Hortobágyi 79.), Kovács (Kövesdi 68.), Kágyi K. (Katona 79.), Schell - Nagy-Cseke, Ezer.

Vezetőedző: Micskó Márk

MTK Budapest: Erős - Legendás (Mislai 86.), Palama, Vas, Haraszti - Bokor, Barkóczi (Farádi-Szabó 78.), Murár (Gudchenko 62.) - Vachter, Milunovic (Végh 86.), Csuhai (László 46.).

Vezetőedző: Makrai László

A Simple Női Liga 18. fordulójában mind az öt tavaszi bajnoki mérkőzését megnyerő csapatunk az újonc, utolsó előtti helyen álló Szekszárdi WFC otthonában lépett pályára szombat délután.

A találkozón vezetőedzőnk a sérült Magyarics Zoé mellett Bánfi Gréta játékára nem számíthatott, aki az U16-os válogatottal a szerbiai UEFA Development Tornán tartózkodik.

A mérkőzés első félidőjében sokat birtokoltuk a labdát, támadásokat vezettünk, de az első harminc percben nem sikerült betalálnunk a két kapura lövéssel is próbálkozó hazaiak ellen.

A jég a 34. percben tört meg, amikor Barkóczi bal oldali beadását a sérülése után március közepén visszatérő Bokor Blanka 16 méterről a hálóba fejelte (0-1), megszerezve ezzel a vezetést és saját maga idei első bajnoki gólját.

A szünetben a támadószekcióban frissített Makrai László, Csuhai helyére László érkezett a második játékészre.

A fordulást követően sem változott a játék képe, de egészen a hajráig nem sikerült növelnünk az előnyt. A 84. percben aztán az egy hete visszatérő Vachter Fanni közelről a kapuba lőtt (0-2), lezárva ezzel végérvényesen a találkozót.

A korábban pályára lépő Gudchenko és Farádi-Szabó mellett az utolsó percekre Mislai Fruzsina és Végh Adrienn is beállt, mindketten második élvonalbeli találkozójukat játszhatták.

Győzelmével együttesünk pontszámban beérte a tabella második helyén álló ETO FC Győrt, így mindkét gárda 46 pontról várja az utolsó négy fordulót.

Csapatunk a következő fordulóban a MOL Fehérvár FC-t látja vendégül a Lantos Mihály Sportközpontban, április 29-én, szombaton 14 órától.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 17:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok