HÍREK

Győztes Örökrangadóval zártuk az évet (GALÉRIA)

2018-11-30

Győztes Örökrangadóval zártuk az évet (GALÉRIA)

Csapatunk három ponttal távozott a listavezető otthonából.

Ferencvárosi TC–MTK Hungária FC 1-2 (0-2)
Kocsis Sándor Sportközpont, néző
Vezette: Molnár Réka (Vad Anita, Katona Brigitta)

FTC: Samu – Szeitl, Csiki, Rőhberg (Spindler, 65.), Mosdóczi, Alekszics, Fenyvesi, Kocsán (Fogl, 83.), Szabó V., Zlidnis, Poljak
Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK Hungária FC: Szőcs R. – Tóth B., Turányi, Demeter (Csolti, 69.), Pinczi – Czellér, Csányi, Szabó Zs., Cappuzzo (Nagy L., 84.)– Oláh A., Kós P. (Molen, 46.)
Vezetőedző: Cseh András

Gól: Pinczi (32.–büntetőből, 40.), ill. Mosdóczi (66. – büntetőből)
Sárga lap: Csiki (33.), ill. Turányi (52.), Tóth B. (80.), Pinczi (56.)

A Jet-Sol Liga 10. fordulójában csapatunk a listavezető FTC otthonában lépett pályára. A két együttes első, szeptemberi meccsét 2-1-re a zöld-fehérek nyerték az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, így volt miért visszavágni.

A mérkőzés első igazán nagy helyzetére a 17. percig kellett várni: Poljak adott be laposan jobbról, a hosszún – üresen – érkező Szabó Viktória azonban az ötös sarkáról a kapu fölé bombázott.

A 29. percben már a túloldalon izgulhattak: Kós szerzett labdát az ellenfél térfelén, egyedül törhetett kapura, de túl sokat várt, Zlidnis utolérte és szerelni tudott.

Azonban ami késik, nem múlik: alig fél óra játék után Pinczi Anita ívelt Oláh Adriennhez, akit Rőhberg csak szabálytalanul tudott megállítani. Mivel mindez a hazaiak tizenhatosán belül történt, Molnár Réka – nagyon helyesen – büntetőt ítélt. A tizenegyest csapatkapitányunk végezte el, és védhetetlenül bombázott a léc alá (0-1).

Alig nyolc perccel később megdupláztuk előnyünket: Oláh Adrienn végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról, középen Pinczi Anita emelkedett a legmagasabbra, és csúsztatott a kapust megelőzve a hosszú felsőbe (0-2).

Cseh András egy helyen változtatott a szünetben: Kós Petra helyett Nicole Molen érkezett. El is kélt az erősítés a középpályán: a második játékrészben az elsőben látottnál jóval harapósabb FTC lépett pályára, Dörnyei Balázs tanítványai mindent alárendeltek az egyenlítésnek.

A hazaiak fölénye végül a félidő derekán érett góllá: Mosdóczi jobbról érkező beadását követően Allegra Poljak esett el a tizenhatosunkon belül, és mivel Molnár Réka szerint Turányi Lilla keze volt a dologban, ismét büntetőt ítélt. A tizenegyest Mosdóczi Evelin végezte el, és ő sem hibázott, így szépített a Ferencváros (1-2).

Alig pár perccel később újabb csapás érte csapatunkat: Demeter Réka szenvedett bokasérülést, nem tudta folytatni a játékot. Pinczi Anita húzódott be középre, Demeter helyére, a csereként beálló Csolti Réka pedig balhátvédben bizonyíthatott.

Bár a folytatásban is nyomott a Ferencváros, Cseh András tanítványai fegyemezetten, hősiesen védekeztek, így csapatunk három ponttal távozhatott a Kocsis Sándor Sportközpontból.

Cseh András :A meccs előtt felidéztem a lányoknak a bajnoki döntőt, amelyet még a tévében láttam, és amelyen mentálisan rendkívül erősnek tűntek. Mondtam nekik, hogy ezt szeretném átélni élőben is, és ez most sikerült. Gratulálok nekik!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok