HÍREK

Három gól és három pont a Szekszárd ellen

2024-03-16

Három gól és három pont a Szekszárd ellen

Együttesünk Voila duplájával és Barkóczi góljával győzött idegenben.

Simple Női Liga NB I, 15. forduló
Szekszárdi WFC-MTK Budapest 0-3 (0-1)

Szekszárd, Városi Sport- és Szabadidőközpont
Vezette: Alafi Beatrix (Jakab, Sáfárik)

Gólszerző: Voila (10., 63.), Barkóczi (72.)

Sárga lap: - 

Szekszárdi WFC: Janecz - Prigli, Acsádi, Jáhn, Schell - Kovács, Kágyi Árvácska, Taylor, Kágyi Kíra, Vári - Nagy-Cseke (Kiss Laura 90+1.).

Vezetőedző: Micskó Márk

MTK Budapest: Varga - László, Bokor (Vajda 78.), Palama, Pataki - Murár (Barkóczi 46.), Tenyei-Tóth (Legendás 76.), Zágor (Farádi-Szabó 76.) - Dubuc (Mészáros 46.), Siklér, Voila.

Vezetőedző: Makrai László

A Simple Női Liga 15. fordulójában a tabella harmadik helyén álló csapatunk a nyolcadik Szekszárdi WFC otthonában lépett pályára szombat délután.

Az idegenbeli találkozón vezetőedzőnk Vas és Csuhai játékára nem számíthatott sérülés miatt.

Az FTC-Telekom és az ETO FC Győr elleni rangadók után jól kezdtük a szekszárdi bajnokit, az első tíz percben két szögletet is lőhettünk, a második ráadásul be is akadt, a KÉSZ-St. Mihály-Szeged elleni kupamérkőzéshez hasonlóan Chrysanthi Voila ismét becsavart egy sarokrúgást (0-1).

A vezetés megszerzését követően fölényben voltunk, majd egyre kiegyenlítettebb lett a játék, de a szünetig egyik csapat sem tudott betalálni.

A félidőben két helyen is változtatott Makrai László, Murár és Dubuc nem jött ki a második játékrészre, Barkóczi és Mészáros érkezett a helyükre.

A szünet után támadólag lépett fel a hazai gárda, majd fokozatosan átvettük a játék irányítását, melynek két gól lett az eredménye.

A 63. percben előbb Zágor előkészítése után Voila lőtt 15 méterről, kapásból a jobb sarokba (0-2), majd a 72. minutumban Barkóczi Bernadett is bevette a hazai kaput (0-3).

Az utolsó 15 percben már a frissítésen volt a fő hangsúly, Farádi-Szabó és Legendás mellett lehetőséget kapott hosszú sérülése után Vajda Orsolya is, aki legutóbb a második fordulóban, 2023. augusztus 26-án az FTC-Telekom ellen volt bevethető.

Sikerével együttesünk megszerezte első bajnoki sikerét 2024-ben és továbbra is a harmadik helyen áll a tabellán hét fordulóval az alapszakasz vége lőtt.

A következő héten két hazai mérkőzés is vár ránk, szerdán (március 20.) 18 órakor az FTC-Telekom gárdáját fogadjuk a Simple Női Kupa elődöntőjében, míg szombaton (március 23.) 17:30-tól a Soroksár SC-t látjuk vendégül bajnokin.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 17:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok