HÍREK

Három góllal nyertük a második edzőmeccsünket

2023-07-18

Három góllal nyertük a második edzőmeccsünket

Csapatunk kilenc gólt hozó találkozón győzött a KÉSZ-St. Mihály-Szeged ellen.

Felkészülési mérkőzés
MTK Budapest–KÉSZ-St. Mihály-Szeged 6-3 (3-2 )

Budapest, Salgótarjáni utcai Sportközpont

Gólszerző: Palama (19.), Mészáros (45.), Csuhai (45+2.), Voila (55.), Gabona (83., 90.), illetve Knezevic (7.) Papp (38.), Trbojevic (49.)

MTK Budapest: Varga - Legendás, Vas, Palama, Pataki - Barkóczi, Murár, Mészáros - Csuhai, Siklér, Végh.

Csereként pályára lépett: Bokor, Dubuc, Gabona, Gávris, László, Vajda, Voila.

KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Bokros -  Balázs, Jovanovic, Ónodi, Juhász - Papp, Malesevic, Koszo - Suták, Trbojevic, Knezevic.

Csereként pályára lépett: Csapó, Nagy L., Ezer, Németh Zs., Sajti.

Az új szezonra készülő felnőtt csapatunk kedden második felkészülési mérkőzését játszotta, melyen a Simple Női Ligában szerepelő KÉSZ-St. Mihály-Szeged volt az ellenfelünk a Salgótarjáni utcai Sportközpontban.

A találkozóról hiányzott válogatottbeli kötelezettsége miatt Zágor Bernadett, Farádi-Szabó Edina és Tenyei-Tóth Rebeka pedig nem volt bevethető.

A mezőnyjátékkal kezdődő találkozó első gólja már a 7. percben megszületett, a kapunk előteréből nem tudtunk felszabadítani, Milana Knezevic belevetődött egy passzba, a szerb játékosról pedig a hálóba pattant a játékszer (0-1).

A bekapott gól után átvettük a játék irányítását, többet birtokoltuk a labdát, a 16. percben Mészáros lövőhelyzetbe is került, de nem talált kaput, ahogy Barkóczi sem két minutummal később.

A 19. percben viszont már összejött az egyenlítés, a jobb oldalról beadott szögletre Maria Palama érkezett remekül és a hosszú alsóba fejelt (1-1).

A 36. percben Trbojevic életerős szabadrúgása jelentett veszélyt, de Varga magabiztosan hárított. A 38. percben viszont ismét a szegediek szereztek vezetést, rendezetlenek voltunk hátul, Papp Szidónia pedig 16 méterről kilőtte a jobb alsót (1-2).

A játékrész hajrájában Csuhai került ziccerbe egy nagyszerű kiugratást követően, de Bokros kapust találta el.

A félidő rendes játékidejének utolsó percében összejött az egyenlítés, Pataki adott be balról, Siklér elől még elütötte a kapus, de pont Mészáros Cecília elé, aki a bal alsóba lőtt (2-2).

Sőt, a szünetre már előnnyel vonulhattunk, miután a ráadás második percében Csuhai Vivien kapott labdát a bal oldalon és a hosszú felsőbe bombázott (3-2).

A fordulást követően gyorsan egalizálhattak volna a vendégek, de Varga nagyot védett lábbal a jobb alsónál. A 49. percben azonban már 3-3 volt az állás, a balról érkező beadást Ivana Trbojevic továbbította a kapuba (3-3).

Az 55. percben Mészáros után egy másik nyári igazolásunk is eredményes volt, a szünetben pályára lépő Chrysanthi Voila lőtt hatalmas gólt ballal a jobb felsőbe 15 méterről (4-3).

A 65. percben Siklér játszotta magát tisztára és lőtt balról, de nem talált kaput. A 74. percben U19-es csapatunk támadója, Gabona Laura került lövőhelyzetbe, de a vendégek kapusa fogta a próbálkozását a jobb alsó saroknál.

Az utolsó tíz percre fordulva Végh távoli átlövését lábbal tolta ki a kapus. A 83. percben végleg lezártuk az összecsapást, Dubuc előkészítését Gabona Laura váltotta gólra öt méterről (5-3), majd a 90. percben remekül érkezett a rövidre fiatal támadónk a szabadrúgásnál, mellyel beállította a 6-3-as végeredményt.

Együttesünk legközelebb szombaton (július 22.) 15:30-kor lép pályára az osztrák élvonalbeli SoccerCoin USV Neulengbach otthonában.

Makrai László vezetőedző értékelése: - Ahogy a szombati, ez az összecsapás is remekül szolgálta a felkészülésünket. Örülök, mert láttam jó dolgokat, sok helyzetet alakítottunk ki, lőttünk hat gólt, két új igazolás is betalált, az utánpótlásban nevelkedő Gávris Gabriella és Gabona Laura pedig jól szállt be, utóbbi ráadásul duplázni is tudott. Emellett el kell ismerni, hogy hátul voltak hibák, ezeket a fáradtság számlájára írom, de ahogy frissülünk, ezeket ki fogjuk javítani. Bízom benne, hogy hétfőtől már teljes kerettel tudunk készülni, onnantól jobban rámegyünk a taktikai dolgokra és finomítjuk a játékunkat a bajnokság kezdetéig.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 17:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok