HÍREK

Jó játékkal pontszerzés a címvédő otthonában

2024-03-02

Jó játékkal pontszerzés a címvédő otthonában

Csapatunk 1-1-es döntetlent játszott az FTC-Telekom otthonában.

Simple Női Liga NB I, 13. forduló
FTC-Telekom-MTK Budapest 1-1 (1-0)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont
Vezette: Molnár Réka (Topálszki, Szabó)

Gólszerző: Nagy (16.), illetve Zágor (61.)

Sárga lap: Mészáros (64.), Voila (84.), Legendás (90.)

FTC-Telekom: Kostic - Hubbard (Stanovic 82.), Csigi, Kovács, Bozsik (Ott 46.) - Csányi, Fenyvesi, Papp - Nagy (Gégény 36., majd Czellér 82.), Kubassova (Diószegi 68.), Edwards. 

Vezetőedző: Albert Flórián

MTK Budapest: Varga - Legendás, Bokor, Palama, Pataki (Gávris (90+3.) - Farádi-Szabó, Barkóczi (Tenyei-Tóth 86.), Zágor (Voila 67.) - Mészáros, Siklér, Csuhai (Végh 90+3.).

Vezetőedző: Makrai László

A november vége után folytatódó Simple Női Liga első tavaszi fordulójában a tabella harmadik helyén álló csapatunk a listavezető FTC-Telekom otthonában lépett pályára.

A zöld-fehérek ellen találkozón Makrai László vezetőedző Dubuc, Vajda és Vas játékára nem számíthatott.

A mérkőzés első helyzete a hazaiak előtt adódott, a 4. percben Csányi szabadrúgása után nem tudtunk felszabadítani, de Fenyvesi ismétlését Siklér ki tudta fejelni. A 10. percben Papp végzett el szabadrúgást 23 méterről, középről, Varga viszont biztos kézzel hárított.

A 16. percben egy jobb oldali szögletet követően Nagy Viktória elé pattant a labda, aki fordulás után közelről a kapuba lőtt (1-0).

A 21. percben Legendás nagyszerűen szerzett labdát az ellenfél térfelén, keresztlabdájáról centikkel maradt le Siklér. Egy percre rá Csuhai lőtt egy szép csel után, de Kostic hárított.

A 26. percben Csuhai lekészítését követően Zágor átlövése egy blokkról pattant szögletre, a sarokrúgást követően Siklér fejesét fogta a kapus. Négy perccel később Palama bólintotta kapura Mészáros szögletét, Kostic védett a jobb saroknál.

A 32. perben Farádi-Szabó és Nagy fejelt össze a térfelünk közepén, az ápolás után pár perccel a hazai játékost le kellett cserélni.

A 36. percben Siklér passzolt a középen érkező Zágor elé, játékosunk és a hazai védő találkozása után a kapu mellé csorgott a labda.

Az első félidő ráadásában Farádi-Szabó indítását Csuhai hosszan vette át, a kilépő kapus így felszedte a labdát.

A fordulást követően három perccel Barkóczi készítette le Farádi-Szabó elé, ő viszont fölé tekert. Az 56. percben Csányi távoli próbálkozását Varga szögletre ütötte.

A 61. percben Csuhai centerezett a jobbról, a röviden Siklér bele tudott csúsztatni, az érkező Zágor Bernadett pedig hálóba sodorta a labdát (1-1).

A 72. perben Edwards lőtt középről, 25 méterről, Varga védte a középre tartó labdát, majd két perccel később Fenyvesi átlövését is fogta.

A 78. percben Barkóczi ugratta ki Legendást, aki ziccerben a kapusba lőtt. Két minutummal később Papp lapos szabadrúgását biztosan hárította Varga.

Az utolsó bő tíz percben újabb gól már nem esett, így megérdemeltünk szereztünk pontot idegenben!

Együttesünk a jövő héten két hazai mérkőzést is játszik, szerdán 14 órától a kupában a KÉSZ-St. Mihály-Szeged, míg szombaton 17 órától a bajnokságban az ETO FC Győr ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok