HÍREK

Kaján-parádé az Astra ellen

2015-10-05

Kaján-parádé az Astra ellen

A Jet-Sol Liga hetedik fordulójában igazi rangadót rendeztek: a második helyezett MTK Hungária FC a dobogó legalsó fokán tanyázó Astra HFC-t látta vendégül a Lantos Mihály Sportközpontban. A játék képe azonban teljesen mást mutatott, Medgyes Péter együttese magabiztos játékkal, ellenfelének esélyt sem adva nyert 3-0-ra, és üldözi tovább a listavezető Ferencvárost.

Az MTK Hungária FC már a kezdő sípszótól kezdve egyértelművé tette, hogy igényt tart a három pontra. A védelem biztos lábakon állt, még ha nem is kellett sokszor játékba avatkoznia, Hummel-Smuczer Angéla remekül mozgatta a csapatot, míg a Kaján-Pádár-Nagy trió folyamatos veszélyt jelentett a vendégek kapujára. 
A fent említett nyomás a végül a 21. percben érett góllá. Jobb oldali szögletet tekert kapura az egész meccsen rendkívül aktív Kaján Zsanett, és bár a röviden álló Kakuszi Adrienn még belecsúsztatott a lövésbe, megakadályozni már nem tudta, hogy a hazaiak előnyhöz jussanak. 
Négy perccel később vitte be a következő találatot a kék-fehér együttes. Ki más, mint Kaján Zsanett vállalkozott lövésre nagyjából huszonöt méterre a kaputól, a keresztléc hárított, ám Pádár Anita mindenkinél gyorsabban eszmélt, és a kipattanót azonnal a hálóba fejelte. A játékrész hátralevő részében továbbra is a hazaiak domináltak, azonban a befejezések már nem sikerültek, így 2-0-lal vonultak pihenőre a felek. 

A szünetben Nagy Lilla és Herczeg Andrea váltotta Palkovics Nórát és Szabó Zsuzsannát, és az MTK Hungária ott folytatta, ahol 15 perccel korábban abbahagyta. Továbbra is kizárólag az Astra térfelén folyt a játék, folyamatos nyomás alatt tartották Kovács Klaudiát, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. 
Egy óra telt el a meccsből, mikor a tizenhatosra betörő Nagy Lillát buktatta a vendégek védője, és Kulcsár Katalin tizenegyest ítélt. Pádár Anita végezte el a büntetőt, ám lövése a kapufáról kifelé pattant, így maradt a 2-0-s hazai előny. 
Negyed órával később Kaján Zsanettet buktatták ismét a büntetőterületen belül, és a játékvezető újfent tizenegyest ítélt. Ezúttal azonban Pádár Anita – hiába győzködték a többiek – már nem vállalta el a büntetőt, így maga a sértett, Kaján Zsanett váltotta gólra azt. 
A hátralévő időben több gól már nem született, így 3-0-s győzelmet könyvelhetett el Medgyes Péter csapata. A kék-fehéreknek így tizennyolc pontjuk van, csakúgy, mint a listavezető Ferencvárosnak, ám a zöld-fehérek eggyel kevesebb meccset játszottak. Nagyon úgy néz ki, hogy ismét a két fővárosi együttes fut majd versenyt az aranyért. 

Medgyes Péter: – Az első félidő nagyon jól sikerült, de az egész meccset jellemző brutálisan rossz helyzetkihasználás rányomta a bélyegét a játékunkra. Mindenesetre örülök, hogy sok játékosom tudott helyzetbe kerülni, taktikailag jól megoldottuk a meccset, pedig az Astra ellen mindig nehéz, mert fegyelmezetten védekeznek. Összességében jó szájízzel távozunk. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 ÚJPEST LABDARÚGÓ SPORTCENTRUMA

ÚJPEST FC U14

VS

MTK BUDAPEST U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok