HÍREK

Kérjük az indoklást!

2014-10-28

Kérjük az indoklást!

Az MTK Hungária FC kéri, hogy az UEFA illetékes bizottsága indokolja meg, hogy miért utasította el óvását a női Bajnokok Ligája-mérkőzés ügyében.

Az MTK Hungária FC azért adta be óvását az osztrák NÖSV Neulengbach elleni, október 15-i Bajnokok Ligája-mérkőzéssel kapcsolatban, mert álláspontja szerint az ellenfél egyik játékosa jogosulatlanul szerepelt, Nina Burger szerződtetése ugyanis az osztrák átigazolási időszak lejárta, július 15. után történt. A rendelkezésre álló adatok szerint a futballista augusztus 20-án még a Houston Dash csapatában játszott, így a Neulengbachhoz kerülése nem lehetett szabályszerű.

Az adatok alapján az MTK Hungária FC kezdeményezte, hogy a lejátszott mérkőzés végeredményét az európai szövetség törölje, és az MTK-t juttassa tovább a nyolcaddöntőbe.

A párharc első, felcsúti mérkőzésén a Neulengbach 2-1-re nyert. A visszavágón viszont az MTK a 88. percben egyenlített, a 91. percben pedig kiharcolta a hosszabbítást. Annak legvégén, a 120. percben büntetőhöz jutott az osztrák együttes, ezt értékesítette, így 4-3-as összesítéssel továbbjutott.

Az UEFA indoklás nélkül utasította el az óvást. Első lépésként a klub az elutasítás indoklását kéri az európai szövetség illetékes bizottságától.

[image]

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok