HÍREK

Kétgólos vereséget szenvedtünk az FTC-Telekom otthonában

2021-05-09

Kétgólos vereséget szenvedtünk az FTC-Telekom otthonában

Sokáig döntetlenre állt a rangadó, de az utolsó tíz percben kétszer is betaláltak a hazaiak.

Simple Női Liga, 20. forduló
FTC-Telekom–MTK Hungária FC 2-0 (0-0)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont
Vezette: Molnár Réka (Török, Vad, Bodzay)

Gólszerző: Vágó (80.), Siklér (89.)

Sárga lap: Cameron (32.) illetve Stephens (19.)

FTC-Telekom: Bednar - Mosdóczi, Szeitl (Kehrer 4. majd Siklér 46.), Hasanbegovic, Szabó (Czellér 71.) - Nagy Virág, Marques, Fenyvesi, Pusztai, Papp (Zlidnis 46.) - Cameron (Vágó 46.).

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK Hungária FC: Samu - Szemán-Tóth, Curless, Pinczi, Mayer (Farádi-Szabó 46.) - Diószegi (Legendás 46.), Csányi, Bokor, Kocsán, Stephens (Stefán 58.) - Pápai.

Vezetőedző: Tóth Mihály

A bajnoki döntőt megelőző utolsó előtti fordulóban listavezető együttesünk a második helyen álló FTC-Telekom vendége volt, akikkel majd az aranyéremről és a BL-indulásról szóló fináléban is megmérkőzünk május végén.

Ellenfelünkkel a bajnokság során már kétszer találkoztunk, idegenben sérülésekkel és betegségekkel tizedelt csapatunk 4-2-re kikapott, míg hazai pályán több mint 80 percet emberhátrányban játszva 2-1-re diadalmaskodtunk.

Tóth Mihály vezetőedző Demeter Réka, Nagy Ágnes, Palkovics Nóra, Olivera Milunovic, Németh Loretta, Angela Boyle és Sain Anna játékára nem számíthatott sérülés és betegség miatt.

A mérkőzés elején Nagy Virág középre tartó lövését magabiztosan fogta Samu, majd Szeitl búcsúzott el a labdarúgástól, a mezszámával megegyezően a 4. percben cserélték le. Négy minutummal később Fenyvesi indította Cameront, de a remekül kimozduló Samu lábbal menteni tudott.

A folytatásban mezőnyjáték folyt a pályán, mindkét gárda a másik hibájából tudott apróbb lehetőséget kialakítani. A 30. percben jött az első komolyabb helyzetünk, Pápai szerzett erőszakosan labdát a tizenhatoson belül, Csányi elé tálalt, aki 13 méterről a bal alsó mellé lőtt.

A 38. percben Mayer próbálkozott távolról a szöglet után, de célt tévesztett. A félidő hajrájában Szabó szabadrúgása után Kehrer bólintott, de Samu szép vetődéssel fogta a fejesét, így 0-0-al vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész cserékkel indult, a hazaiak három, míg mi két helyen változtattunk. A megsérülő Diószegi és Mayer hagyta el a pályát, érkezett a helyükre Legendás Lora és Farádi-Szabó Edina.

Az 52. percben Szabó adott be balról, a hosszún érkező Vágó lőtt, de Samu bravúrral védett, az ismétlést pedig Kocsán blokkolta. Egy percre rá szintén a góllövőlista vezetője került helyzetbe, de fejesét fogta kapusunk.

Az 57. percben Bednar is védett egyet, Stephens beadása után Kocsán sarokkal próbált gólt szerezni. Egy minutummal később vezetőedzőnk kihasználta utolsó cserelehetőségét is, Stefán állt be Stephens helyére.

A 61. percben Kocsán szerzett labdát a bal oldalon, a közepén üresen álló Pápainak passzolt, ő viszont rosszul találta el, így a kapu fölé ment a kísérlete.

A 70. percben Vágó két védőnket is becsapott egy csellel, de öt méterről fölé bombázott. Öt perccel később Marques került lövőhelyzetbe, de Legendás remekül blokkolt.

A 80. percben előnybe kerültek a hazaiak, Vágó Fanny kapott labdát a tizenhatoson belül, becsapta Legendást és a rövid sarokba lőtt (1-0). Egy perccel a rendes játékidő vége előtt Vágó lövésébe nagy bravúrral bele tudott kapni Samu, de a kipattanót Siklér Kinga közvetlen közelről bepasszolta (2-0).

A vereség azt jelenti, egy pontra csökkent az előnyünk a tabellán. A bajnoki döntő pályaelőnyéről az utolsó forduló dönt, amikor mi a negyedik helyezett Astra-Alef HFC-Üllő gárdáját látjuk vendégül május 15-én, szombaton 17 órakor, míg az FTC Miskolcra látogat.

Tóth Mihály értékelése: - A 80. percig ez egy ki-ki mérkőzés volt, megvolt nekünk is a lehetőségünk a vezetés megszerzésére. El kell ismerni, hogy több helyzete volt a hazai csapatnak,  ettől függetlenül meccsben voltunk, így természetesen fájó a vereség. A hajrában már nem tudtunk frissíteni, nem voltak cseréink. A döntőben szeretnénk más arcunkat mutatni, bízom benne, hogy hazai pályán kezdjük majd a finálét.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 ÚJPEST LABDARÚGÓ SPORTCENTRUMA

ÚJPEST FC U14

VS

MTK BUDAPEST U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok