HÍREK

Kétszer is vezettünk, de döntetlennel zártunk az ETO ellen

2021-10-03

Kétszer is vezettünk, de döntetlennel zártunk az ETO ellen

Kétszer is a több helyzetet kidolgozó mieink kerültek előnybe, de a vendégek mindkét alkalommal gyorsan egyenlítettek a rangadón.

Simple Női Liga, 7. forduló
MTK Budapest - ETO FC Győr 2-2 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion
Vezette: Urbán (Török, Hegedüs-Baráth)

Gólszerző: Sipos L. (70.), Legendás (83.), ill. Savanya (77.), Oláh (86., 11-esből)
Sárga lap: Sipos L. (11.), Pinczi (72.), Tagyi (85.)

MTK Budapest: Varga - Vajda, Curless, Pinczi - Nagy V. (Legendás, 51.), Farádi-Szabó, Bokor (Palkovics, 71.), Cremer (Tagyi, 71.) - Milunovic (Stephens, 81.) - Vachter (Stefán, 81.), Sipos

Vezetőedző: Farkas Attila

A tabella második helyén álló együttesünk a jobb gólkülönbségének köszönhetően listavezető ETO FC Győr gárdáját látta vendégül az Új Hidegkuti Nándor Stadionban vasárnap este. 

A rangadót mi kezdtük aktívabban: a 2. percben Vachter futott el a szélen, jól is tette a labdát középre Siposnak, ő azonban egy picit rosszul vette át azt, így oda lett a lehetőség. A folytatásban is inkább mi kezdeményeztünk, de a támadásainkat nem tudtuk befejezni.

A 14. percben Süle csúsztatott bele egy lövésbe, de Varga a helyén volt, és könnyedén védett.

A 19. percben ismét Vachter lépett ki, megint laposan tálalt középre, de Sipos elől menteni tudott a győriek kapusa. A félidő közepén egy szöglet után Bokor fejelt mellé, majd félóra elteltével Vachter tört be a 16-oson belülre, de egy becsúszó láb az utolsó pillanatban szerelte őt, mielőtt lőhetett volna.

A 31. percben maradt ki az addigi legnagyobb helyzet: Milunovic passza után a bevetődő Vachter a kapufát találta el 3 méterről. Az első játékrész végén adódott még egy nagyobb esély előttünk, Vajda fejese azonban kevéssel a léc fölé ment, így 0-0-al fordultak a csapatok.

A második félidőre kiegyenlítettebb lett a játék, az ETO is többet merészkedett előre, de nagy helyzetig nem jutott a listavezető. 

20 perccel a vége előtt aztán nagy góllal szereztünk vezetést: Sipos Lilla éles szögből, nagy erővel vágta Szőcs kapujába a labdát (1-0)!

A nehezen megszerzett előnyt sajnos nem sokáig tartottuk: a 77. percben egy balról beérkezett beadás után Savanya fejelt 8 méterről a hálóba (1-1).

A 83. percben aztán Siposnak léptek oda a 16-oson belül, járt a jogos büntető: a cserekámt beállt Stefán állt a labda mögé, de elhibázta az esélyt, nem úgy Legendás - a szintén csereként bevetett játékos az ismétlést a hálóba vágta 12 méterről (2-1)! 

Sajnos megint gyorsan jött az egyenlítés: egy kezezés után megítélt büntetőt Oláh értékesített magabiztosan (2-2) a 86. percben. 

A hátralévő néhány percben már nem változott az állás, így hiába volt több lehetőségünk a 90 perc során, pontosztozkodással ért véget a rangadó.

Farkas Attila értékelése: - Úgy gondolom, hogy az első félidőben meg kellett volna nyerni ezt a mérkőzést. A második játékrészben belementünk egy "adok-kapokba", amiből valamennyire jól jöttünk ki, mert kétszer is vezetést tudtunk szerezni, de sajnos nem sikerült megtartani. A helyzetkihasználáson javítanunk kell, hiszen több lehetőségünk volt. Meccs előtt azt mondtam a lányoknak, ha vezetést szerzünk, könnyebb dolgunk lesz, de sajnos az első 45 perben nem találtunk be. A szünetben is azt hangsúlyoztam, hogy fontos lenne nekünk vezetést szerezni, mert azzal nagy esélyünk lenne a győzelemre: ezek után kétszer is mi kerültünk előnybe, mégsem nyertünk. Az út elején járunk, sokat kell még dolgoznunk annak érdekében, hogy az ilyen rangadókat meg tudjuk nyerni. Ezzel együtt jó dolog, hogy kiegyenlített a bajnokság, hiszen ezeken az éles meccseken lehet fejlődni. Hosszabb távon nekünk is az az érdekünk, hogy mindig 100%-ot kelljen kiadni magunkból a győzelemhez, hiszen ez a női bajnokságot is erősebbé teszi.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok