HÍREK

Kilenc gólt hozó bajnokit nyertünk Miskolcon

2022-05-14

Kilenc gólt hozó bajnokit nyertünk Miskolcon

Hat játékos szerezte a hat gólunkat. Jövő szombaton a bajnoki döntőért játszunk.

Simple Női Liga, 20. forduló
DVTK–MTK Budapest 3-6 (1-3)

Miskolc, DVTK Edzőközpont
Vezette: Tóth Tamás (Vilmányi, Kovács)

Gólszerző: Krisztin (16.), Bradic (63. - büntetőből), Palama (73.), illetve Podolska (7.), Milunovic (20.), Bokor (29.), Vachter (55. - büntetőből), Vajda (68.), Nagy V. (72.)

Sárga lap: Somogyi (39.), illetve Pinczi (81.)

DVTK: Schildkraut - Somogyi, Balázs, Jáhn (Ónodi 70.), Boros - Havasi (Palama 46.), Geréd, Sandu (Mikó 46.), Krisztin (Voila 74.) - Barker, Bradic.

Vezetőedző: Bém Gábor

MTK Budapest: Varga - Vajda, Vas, Pinczi, Podolska - Bokor, Farádi-Szabó (Taylor 81.), Vachter - Nagy V. (Magyarics 74.), Madrid (Palkovics 57.), Milunovic (Legendás 74.).

Vezetődző: Farkas Attila

Szombat délután a Simple Női Liga alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a DVTK otthonában lépett pályára a tabellán harmadik helyet elfoglaló együttesünk.

Ősszel Miskolcon 2-1-re kikaptunk, az első tavaszi fordulóban viszont 5-1-re diadalmaskodtunk hazai pályán.

Győzelmi kényszerben pályára lépő csapatunk remekül kezdte az összecsapást, Irina Podolska a 7. percben húsz méterről vette be Schildkraut kapuját (0-1).

Az előnyünk nem tartott sokáig, a 16. percben szögletet végeztek el a hazaiak, Krisztin Sára pedig a kapuba fejelt (1-1). A kapott gól nem fogta meg a csapatot, négy minutummal később Vachter ment el a bal szélen, a középen érkező Olivera Milunovic pedig közelről a kapuba talált (1-2).

Még fél óra sem telt el a találkozóból, amikor megszületett a negyedik gól: A 29. percben Bokor Blanka a tizenhatos sarkáról a jobb alsóba tekert (1-3), így kétgólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A fordulás után sem lassítottunk, az 55. percben Nagy Virágot buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Vachter Fanni higgadtan a kapu jobb oldalába helyezte (1-4).

A gólok sorának itt viszont meg korántsem volt vége, szűk 10 perc alatt ugyanis négy találat született! Előbb Biljana Bradic büntetőjével visszajöttek két gólra a miskolciak (2-4), majd Vajda Orsolya első Simple Női Liga-góljával tovább növeltük előnyünket (2-5), Nagy Virág pedig megszerezte hatodik gólunkat is (2-6)!

A 73. percben Maria Palama még eredményes volt, de ez csak a 3-6-os végeredmény beállításához volt elég.

A győzelemnek köszönhetően továbbra is esélyünk van bejutni a bajnoki fináléba, melyhez viszont három pontot kell szereznünk a záró körben hazai pályán a két ponttal előttünk álló ETO FC Győr ellen.

A rangadóra jövő szombaton 17:15-kor kerül sor a BKV Előre Sporttelepen, az M4Sport élőben közvetíti a találkozót.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok