HÍREK

Kilenc perc alatt három gól, győzelem a DVTK ellen

2023-10-07

Kilenc perc alatt három gól, győzelem a DVTK ellen

Csapatunk a második félidőben szerzett gólokkal aratott újabb győzelmet.

Simple Női Liga NB I, 6. forduló
MTK Budapest-DVTK 3-0 (0-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Horváth Patrik (Juhász, Kiss-Szemán)

Gólszerző: Siklér (52., 56.), Bokor (61.)

Sárga lap: Somogyi (21.), Smajic (64.)

MTK Budapest: Varga - László, Bokor, Palama, Pataki, Barkóczi, Farádi-Szabó (Dubuc 79.), Murár (Végh 70.) - Mészáros, Siklér (Zágor 70.), Voila.

Vezetőedző: Makrai László

DVTK: Orgoványi - Somogyi, Geréd, Komlós, Boros - Madarász (Hiba 64.), Sain (Havasi 74.) - Nagy Lilla (Papp 86.), Smajic, Katona (Mikó 64.) - Oláh (Nagy Panna 74.).

Vezetőedző: Bém Gábor

A Simple Női Liga NB I 6. fordulójában a legutóbbi két bajnoki mérkőzését megnyerő és a kupában továbbjutó csapatunk az ugyanilyen szériát magáénak tudó DVTK együttest látta vendégül a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia centerpályáján.

A találkozón Makrai László vezetőedző sérülés és betegség miatt Vajda, Legendás, Tenyei-Tóth és Csuhai játékára nem számíthatott, viszont azonban betegsége után Dubuc és sérülését követően Zágor.

A mérkőzés 6. percében az első lehetőség előttünk adódott, Siklér adott be balról laposan, a rövidre érkező Mészáros állítgatás nélkül lőtt, nem sokkal a kapu fölé. Hat perccel később Voila centerezett balról, középen Murár átvette, középre tartó lövését fogta Orgoványi.

Fölényben játszó csapatunk a 24. percben újabb lehetőséget alakított ki, Voila indult meg a bal oldalon, kapta is a labdát, kettőt tolt rajta és lőtt, de Orgoványi védett a rövid saroknál.

A 28. percben Farádi-Szabó gyorsan elvégezte a szabadrúgást, Mészárost indította a jobb oldalon, aki laposan Barkóczi elé helyezett, középpályásunk lövését kitolta vendégek kapusa a rövid sarokból.

A 31. percben Oláh tüzelt a kicsiben elvégzett szöglet után, Varga biztos kézzel fogta a középre tartó labdát. Hat perccel később Mészáros jobbról centerezett, a beadásról centikkel maradt le a középen érkező Farádi-Szabó és Barkóczi.

A félidő utolsó lehetősége Siklér előtt adódott a 43. percben, szépen fordult le védőjéről a bedobást követően, lövése viszont elkerülte a kaput.

A fordulást követően egy perce sem tartott a játék, amikor Mészáros bevetett a vendégek kapujába talált, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

Az 50. percben Voila került nagy helyzetbe Mészáros szabadrúgását követően, egy átvételt követően néhány méterről lőtt, pont Orgoványi kapusba.

Az 52. percben viszont már sikerült megszereznünk a vezetést, Pataki adott be balról, Siklér Kinga pedig védőjét megelőzve a hosszú sarokba fejelt (1-0).

Négy perccel később támadónk ismét eredményes volt, szezonbeli nyolcadik bajnoki góljával 2-0-ra alakította az eredményt.

A 61. percben tovább növeltük az előnyünket, ezúttal Bokor Blanka vette be fejjel a miskolci kaput (3-0).

A 70. percben Végh mellett Zágor is pályára lépett, válogatott támadónk a 3. fordulót követően volt ismét bevethető.

Az utolsó 20 percben Barkóczi, László és Zágor átlövése jelentett veszélyt a DVTK kapujára, gólt viszont egyikből sem lett, együttesünk ennek ellenére remek második félidővel sorozatban harmadik bajnoki sikerét aratta.

Csapatunk legközelebb a Puskás Akadémia FC otthonában lép pályára, az október 14-én, 15:30-kor kezdődő összecsapást élőben közvetíti az M4Sport.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 17:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U19

VS

ILLÉS AKADÉMIA-VIKTÓRIA U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok