HÍREK

Kiütéses győzelem az első tavaszi bajnokin

2022-03-19

Kiütéses győzelem az első tavaszi bajnokin

Csapatunk a 15. perctől emberelőnyben játszva négy góllal nyert a DVTK ellen.

Simple Női Liga, 13. forduló
MTK Budapest–DVTK 5-1 (2-0)

Budapest, BKV Előre Sporttelep
Vezette: Bálint Kata Tünde (Szabó, László, Virág)

Gólszerző: Vachter (31., 33.), Milunovic (55., 90.), Taylor (90+4.), illetve Boros (62.)

Sárga lap: Bokor (48.)

Piros lap: Palama (15.)

MTK Budapest: Erős - Nagy V., Vas (Farádi-Szabó 67.), Pinczi, Cremer (Haraszti 87.) - Bokor, Taylor - Vachter, Stefán (Palkovics 87.) - Milunovic, Csuhai (Madrid 78.).

Vezetőedző: Farkas Attila

DVTK: Böröcz - Somogyi, Palama, Ónodi (Végh 80.), Boros - Geréd, Sain (Havasi 59.), Sandu (Mikó 46.), Krisztin (Vígh 83.) - Barker, Bradic (Horváth 83.).

Vezetőedző: Bém Gábor

Szombat kora délután első tavaszi bajnoki mérkőzését játszotta csapatunk a Simple Női Ligában. Ellenfelünk a DVTK volt, akik 2022-ben már játszottak egy tétmeccset, melyen 4-0-ra kikaptak a Haladás-Viktória otthonában a kupa negyeddöntőjében.

Farkas Attila a kezdőcsapatba nevezte a 16. születésnapját csak áprilisban ünneplő Vas Hajnát, aki most debütált az élvonalban. Szintén ott volt az első perctől a pályán Csuhai Vivien, a márciusban profi szerződést kapó 19 éves támadó először volt kezdő az NB I-ben.

A diósgyőri labdabirtoklással kezdődő mérkőzés 3. percben Bradic esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. A 15. percben emberelőnybe kerültünk, miután Maria Palama a kiállítás sorsára jutott Milunovic lerántásáért.

Három perccel később Pinczi fejesét fogta Böröcz. A 19. minutumban Sandu ellen szabálytalankodtunk a büntetőterületen belül, de a sértett által elvégzett tizenegyest kiütötte a jobbra vetődő Erős!

A 29. percben Nagy Virág jobbról érkező beadása Csuhai elé pattant, támadónknak maga alól kellett ellőnie a labdát, így nem tudott elég erőt beletenni, a védők pedig blokkoltak.

A 31. percben gólra váltottuk az emberelőnyünket, Vachter Fanni kapott remek labdát, egy az egyben pedig előtte a kapus mellett (1-0). Két perccel később megdupláztuk az előnyünket: Milunovic adott remek labdát Vachternek, aki a kapus mellett a bal sarokba helyezett (2-0).

A 41. percben Csuhai közel járt az első NB I-es góljához, de Milunovic passza után hiába verte meg védőjét egy remek csellel, lövését lábbal hárította Böröcz.

A félidőt Nagy Virág szép lövése zárta le, melyet fogott a kapus.

A fordulást követően mi birtokoltuk többet a labdát, támadásokat vezettünk, melynek újabb gól lett az eredménye. Labdaszerzést követően Vachter passza után Olivera Milunovic továbbított az üres kapuba (3-0).

A 62. percben szinte a semmiből szépített a DVTK, Boros Kinga balról beívelt szabadrúgása a hosszú felsőbe hullott (3-1). Rögtön a gól után Krisztin lövését kellett védenie a rövidnél Erősnek.

A 70. percben Vachter szerezhetett volna mesterhármast, de az ötösről centikkel tévesztette el jobb sarkot.

Az utolsó 20 percben is fölényben játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, de újabb gólokat egészen a hajráig nem sikerült szerezni.

Akkor viszont kétszer is betaláltunk: előbb a 90. percben Milunovic lőtt a kapufa segítségével a jobb sarokba (4-1), majd a ráadás negyedik percében Brianna Taylor volt fejjel eredményes (5-1).

Folytatás jövő vasárnap, akkor rangadón az ETO FC Győr vendégei leszünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok