HÍREK

Kiütéses győzelemmel zártuk az alapszakaszt

2024-05-11

Kiütéses győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Együttesünk 9-1-re diadalmaskodott a Fehérvár FC otthonában.

Simple Női Liga NB I, 22. forduló
Fehérvár FC-MTK Budapest 1-9 (0-3)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion
Vezette: Bognár Réka (Fontányi, Urbán)

Gólszerző: Szehofner (51. - büntetőből), illetve Barkóczi (6., 34.), Csuhai (8.), Vajda (63.), Zágor (72., 76., 84.), László (88.), Legendás (90.)

Sárga lap: Simon (81.)

Fehérvár FC: Terestyényi - Tóth (János 47.), Romanoczki, Jánosi, Mihályi (Simon 47.)- Ramor (Czvetnics 67.), Szombati (Balla 67.), Szabó, Földvári, Kántor (Németh 47.) - Szehofner.

Vezetőedző: Andorka Péter

MTK Budapest: Varga - Legendás, Vajda (Gávris 75.), Palama, Pataki - Tenyei-Tóth (Végh 75.), Barkóczi (Voila 46.), Murár - Csuhai (Zágor 66.), Siklér, Mészáros (László 66.).

Vezetőedző: Makrai László

A Simple Női Liga alapszakaszának utolsó fordulójában a már biztosan harmadik helyen záró csapatunk a már korábban kieső Fehérvár FC otthonában lépett pályára.

A székesfehérvári együttessel a szezon során már kétszer találkoztunk, a bajnokságban 4-0-ra, míg a kupában 4-1-re diadalmaskodtunk hazai pályán.

A mérkőzést remekül kezdtük, az első tíz percben kétszer is a kapuba találtunk. Előbb a 6. percben Csuhai kapott remek indítást a jobb szélen, beadását a hosszún érkező Barkóczi Bernadett pedig a hálóba lőtte (0-1). Két minutummal később Csuhai Vivien került lövőhelyzetbe és nem hibázott (0-2).

A 17. percben Barkóczi duplázhatott volna a bal oldali szöglet után, de a középre tartó fejesét védeni tudta Terestyényi. Két percre rá jobbról jött a centerezés, Siklér még nem ért hozzá, a hosszún érkező Mészáros viszont igen, de rosszul találta el, így a labda a kapu mellé pörgött.

Az ivószünet után sem lassítottunk, de 27. percben Palama fejelt nem sokkal a léc fölé, majd Mészáros közeli lövését blokkolta egy védő.

A 34. percben Barkóczi csapott le egy rossz passzra, majd a tizenhatoson kívülről a jobb alsóba lőtt (0-3). Két perccel később Csuhai lőtt hatalmas felső lécet.

A félidő hajrájában Tenyei-Tóth fejese centikkel pattant fölé, majd az első hazai helyzetet Szehofner bólintotta mellé, így 3-0-ás vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A szünetben egyet cseréltünk, Barkóczi helyére Voila érkezett. Az 51. percben Palama buktatta a hazai játékost a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé Szehofner Vivien állt, aki a jobb alsóba lőtt, hiába érezte az irányt Varga (1-3).

A szépítés után szűk tíz perccel sikerült visszaállítani a három gólos vezetést, Vajda Orsolya fejjel szerezte meg idei első gólját (1-4).

A 66. percben két helyen változtatott vezetőedzőnk, László Henrietta mellett lehetőséget kapott Zágor Bernadett is, sérülése után visszatérő válogatott játékosunk nem is vesztegette az időt, az 72. percben előbb még ziccerben a kapusba lőtt, a kipattanót viszont bepofozta (1-5).

A 75. percben Végh Adrienn mellett Gávris Gabriella is lehetőséget kapott, utóbbi játékosunk harmadik alkalommal lépett pályára az élvonalban. Szinte a cserék után azonnal ismét Zágor volt eredményes, ezúttal a bal alsót lőtte ki (1-6).

A 84. percben Zágor már mesterhármasnál tartott (1-7), majd a 88. percben László Henrietta lőtt ziccerben a jobb alsóba (1-8), a végeredményt a rendes játékidő utolsó percében Legendás Lora állította be (1-9).

Együttesünk a következő hétvégén kezdi meg a 3. helyért rendezendő helyosztót a Puskás Akadémia FC ellen hazai pályán.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-07-27 13:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

FIRST VIENNA FC 1894

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok