HÍREK

Klubunk szakmai megállapodást kötött egy ügynökséggel - Így került hozzánk három amerikai játékos

2020-09-17

Klubunk szakmai megállapodást kötött egy ügynökséggel - Így került hozzánk három amerikai játékos

A megállapodásnak köszönhetően lett nyáron az MTK Hungária FC labdarúgója Opal Curless (képünkön), Brianne Cremer és Natalie Stephens.

Együttműködési megállapodást írt alá az MTK Hungária FC és a The Agent menedzseriroda, melynek értelmében az iroda által képviselt játékosokat először klubunknak van lehetősége próbajátékra hívni, majd szerződtetni. A létrejövő szoros kapcsolatról a menedzseriroda alapítójával, ifj. Dr. Gremsperger Gáborral beszélgettünk.

Hogyan került kapcsolatba az általad létrehozott iroda az MTK Hungária FC-vel?

- Még aktív sportolói pályafutásom során csapattársam volt a klub szakágvezetője, Csopaki István, akivel azóta is szakmai kapcsolatban vagyunk. Így merült fel annak lehetősége, hogy létrejöjjön ez a megállapodás, hiszen mindkét fél számára gyümölcsözőnek tűnt ez a lehetőség szakmailag.

Mit takar ez az együttműködési megállapodás?

 - A The Agent szolgáltatásai közé tartozik a sportolók átigazolásának segítése és menedzselése. A megállapodás értelmében az iroda által képviselt játékosokat először az MTK Hungária FC-nek van lehetősége próbajátékra hívni, majd pozitív benyomások esetén szerződtetni. Így került az együtteshez a nyár folyamán Opal Curless, Brianne Cremer és Natalie Stephens is. Mindhárom amerikai játékos európai karrierlehetőséget keresett, ezáltal kerültek kapcsolatba a The Agent-el. A játékosok teljesítményükkel meggyőzték az együttes szakmai stábját, így már a Simple Női Ligában bizonyíthatnak. Mivel az MTK Hungária FC európai szinten is ütőképes csapat kialakításán dolgozik, úgy érzem, a megállapodás mindkét felet segítheti céljai elérésében.

Mit lehet tudni a három amerikai futballistáról?

- A középpályásként és középhátvédként is bevethető Opal Curless 22 éves, középiskolás korában az FC Stras-nál és Acadia Fire FC-nél szerepelt. Felsőfokú tanulmányai során megfordult a Syracuse Egyetem és a Florida Gulf Coast Egyetem gárdáinál is. Pszichológia szakon diplomázott, az egyetem befejeztével pedig szerette volna magát Európában kipróbálni, így a magyarországi lehetőség tökéletes alkalom volt ehhez. Kedvenc csapata az Arsenal.

Brianne Cremer 24 éves a középiskolás évei alatt a középpálya mindkét oldalán játszott, majd a Hawaii Pacific Egyetemen már jobb- és balhátvédként számoltak vele. Hazájában futballozott többek között KBAY FC-nél és ohaui tengeri bázis csapatánál is. Női csapatok közül a Chelsea FC a kedvence, a férfiaknál viszont az FC Barcelonának szorít.

A támadóként bevethető Natalie Stephens 23 esztendős, négy évig futballozott az Arizonai Állami Egyetemen. Tagja a navajo indián törzsnek. Ő már korábban kipróbálta magát légiósként, játszott a Roma Decimo Quartonál, amikor Olaszországban képezte magát sportmenedzsment szakon. Hazája válogatottja mellett a Manchester Citynek szurkol.

A The Agent menedzserirodát Ifj. Dr. Gremsperger Gábor alapította, aki korábban maga is futballozott. Folyamatosan tagja volt az utánpótlás-válogatottaknak, ez idő alatt pedig megfordult az angol Stoke City és spanyol Real Betis gárdájánál is. Jogi tanulmányai kezdetekor sportágat váltott és elkezdett futsalozni. Futsalkarrierje során Hollandiában játszott profiként az FCK de Hommel csapatában, mint Magyarország egyik első profi futsal játékosa, majd több ízben szerepelt a magyar válogatottban is. Jogi tanulmányait Budapesten a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán kezdte, majd Hollandiában az Utrecht Universiteiten folytatta. Hollandiából hazatérve, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte meg diplomáját. A menedzserirodáról bővebben ITT olvashat.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok