HÍREK

Kocsán-dupla, hátrányból fordítva nyertünk Üllőn

2021-03-21

Kocsán-dupla, hátrányból fordítva nyertünk Üllőn

A bajnokság 14. fordulójában együttesünk 2-1-re nyert az Astra otthonában, mellyel továbbra is a tabella első helyén áll.

Simple Női Liga, 14. forduló
Astra-Alef HFC-Üllő–MTK Hungária FC 1-2 (1-1)

Üllő, Városi Sporttelep, zárt kapuk mögött

Vezette: Dobai János (Molnár, Kócsó)

Gólszerző: Szakonyi (39.) illetve Kocsán (44. - büntetőből, 61.)

Sárga lap: Dikanová (32.), Vidovenyecz (57.), Véninger (73.)

Astra-Alef HFC-Üllő: Farkas - Rozmis, Vidács, Véninger (Fehér 90+1.), Csizi (Király 83.) - Szakonyi, Vidovenyecz (Nádudvari II. Anna 67.), Dikanová, Vicsek, Sipos - Gelb (Kós 67.).

Vezetőedző: Szász Ferenc

MTK Hungária FC: Samu - Szemán-Tóth, Boyle, Pinczi, Németh - Mayer (Legendás 77.), Csányi, Bokor - Kocsán, Pápai (Stephens 73.), Diószegi (Farádi-Szabó 66.).

Vezetőedző: Tóth Mihály

Öt nappal az FTC-Telekom legyőzése után ismét bajnoki mérkőzésen lépett pályára listavezető csapatunk a Simple Női Ligában. A 14. fordulóban a negyedik helyen álló Astra-Alef HFC-Üllő vendégei voltunk, akik ellen ősszel kétgólos hátrányból fordítva diadalmaskodtunk 3-2-re.

Tóth Mihály vezetőedző nem számíthatott a hosszabb ideje sérült Demeter Réka, Nagy Ágnes, Palkovics Nóra hármasra, valamint az FTC ellen kiállított Opal Curless játékára, akit a zöld-fehérek ellen debütáló Angela Boyle pótolt a védelem tengelyében.

A kapkodó, sok hibával kezdődő mérkőzés első lövőhelyzete csapatunk előtt adódott: A 13. percben Csányi jobb oldalról beívelt szabadrúgását még kifejelték a védők, de pont Diószegi elé, aki jobbal 17 méterről a jobb felső mellé tekert.

Hét minutummal később Kocsán felpasszát Pápai készítette le Diószeginek, aki állítgatás nélkül lőtt, próbálkozása elkerülte a rövid sarkot. A félidő felénél Csányi végezhetett el 25 méterről szabadrúgást szemben a kapuval, de fölé tekert.

Meddő mezőnyfölényben játszottunk a játékrész második felében, és a kontrákba berendezkedő hazaiak a 39. percben szinte a semmiből megszerezték a vezetést, Szakonyi Emese jobbról érkező lövésszerű beadása a hosszú sarokba vágódott a vetődő Samu felett (1-0).

A bekapott gól után gyorsan sikerült egalizálnunk, a 44. percben szép kényszerítőzés után Csányit buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Kocsán Petra a balra vetődő kapus mellett higgadtan a jobb sarokba passzolta (1-1).

A fordulást követően is többet birtokoltuk a labdát, és az 56. percben ígéretes szögből végezhettünk el szabadrúgást: Pápai ugratta ki Mayert, akit még pont a tizenhatos vonala előtt lerántottak, de Németh ballal elvégzett szabadrúgása jócskán elkerülte a kaput.

A 61. percben Németh pontrúgása már jobban sikerült, bal oldali szöglete után Bokor lövését még lábbal védte Farkas, de a kipattanó Kocsán elé került, aki a középről a hálóba bombázott (1-2).

A vezetés megszerzése után Tóth Mihály cserékkel is frissített a csapaton, az eredményt pedig magabiztosan őriztük. 2-1-nél többször is lezárhattuk volna a mérkőzést, de a befejezésekbe hiba csúszott.

Az utolsó 15 percre fordulva kétszer veszélyeztetett a hazai gárda, de Sipos távoli szabadrúgását szép vetődéssel tolta ki Samu, majd egy kapu előtti kavarodás után sikerült menteni, így 2-1-es győzelmet arattunk, mellyel továbbra is vezetjük a bajnokságot.

Folytatás március 27-én, szombaton 15:45-től a DVTK otthonában.

Tóth Mihály értékelése: - Fizikálisan sokan kivett belőlünk az FTC elleni elleni keddi mérkőzés, ez érezhető volt az elmúlt napok edzésmunkáján is. Nem voltunk mentálisan toppon, ennek is betudható, hogy nehezen nyertünk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a mai bajnoki, az Astra agresszív, sokat futó csapat. A félidő előtti egyenlítés a legjobbkor jött, nagy lendületet és hitet adott a lányoknak. Örülök a győzelemnek, akadozó játékkal nyertünk, de a látottakkal nem igazán vagyok elégedett. Hétfőn edzünk egyet, kedden pihenünk, majd szerdától készülünk a DVTK ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-26 11:00 ETO STADION

ETO FC GYŐR U15

VS

MTK BUDAPEST U15

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok