HÍREK

Lejátszottuk az első felkészülési mérkőzésünket

2023-07-15

Lejátszottuk az első felkészülési mérkőzésünket

Csapatunk a szlovák bajnoki címvédővel találkozott.

Felkészülési mérkőzés
MTK Budapest–Spartak Myjava 2-3 (0-3)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Takács Tamás (Buzás, Garai)

Gólszerző: Barkóczi (50.), Csuhai (56.), illetve Retkesova (7.) Bogorova (11.), Narozna (16.)

MTK Budapest: Erős - László, Vas, Vajda, Pataki - Bokor (Barkóczi 46.), Murár (Csuhai 46.), Voila - Dubuc, Siklér, Mészáros.

Spartak Myjava: Cermakova - Pirtanova, Krsiakova, Narozna, Honkova - Kucharcikova, Glatzova, Nevedalova - Retkesova, Bogorova, Vredikova.

Csereként pályára lépett: Bodrova, Matusicova, Chlepkova, Hucovicova.

Az új szezonra készülő felnőtt csapatunk szombaton első felkészülési mérkőzését játszotta, melyen a szlovák bajnok, BL-selejtezőben is érdekelt Spartak Myjava volt az ellenfelünk a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia centerpályáján.

A találkozóról hiányzott válogatottbeli kötelezettsége miatt Zágor Bernadett és Maria Palama, Varga Luca, Legendás Lora, Farádi-Szabó Edina és Tenyei-Tóth Rebeka pedig nem volt bevethető.

A mérkőzésen kezdőként lépett pályára a próbajátékon lévő Pataki Georgina és Lily Dubuc. A mezőnyjátékkal kezdődő találkozó első helyzetét a vendégek alakították ki a 7. percben, Laura Retkesova került nagy helyzetbe, hat méterről, jobbról kilőtte a hosszú alsót (0-1).

Négy perccel később kicsiben végzett el egy bal oldali szögletet ellenfelünk, a beadást követően pedig Andrea Bogorova a hálóba fejelt hét méterről (0-2). A 16. percben ismét fejjel volt eredményes a Myjava, ezúttal Zuzana Nina Narozna bólintott a léc alá (0-3).

A bekapott gólok után előbb Dubuc, majd Mészáros révén kerültünk helyzetbe, de előbbi ha nem is sokkal, de fölé pörgetett, míg utóbbi az oldalhálót találta el.

A 36. percben Vas veszített labdát a tizenhatos vonalánál, a vendégek két passzal ziccerbe is kerültek, de Erős nagyot védett lábbal Nevedalova lövését követően. Még ugyanebben a percben Mészáros vette célba a kaput, de Cermakova hárítani tudott.

A félidő hajrájában Mészáros és Siklér is lövőhelyzetbe került, de gól egyikből sem lett, így vendég vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A fordulást követően rögtön ziccerbe kerültek a vendégek, de Hucovicova hatalmas helyzetben fölé lőtt öt méterről.

Az 50. percben Dubuc centerezett jobbról, Siklér elől menteni tudtak, de a labda pont a szünetben beálló Barkóczi Bernadett elé pattant, aki egy igazítás után tizenhét méterről, középről kilőtte a jobb alsót (1-3).

Három perccel a szépítés után ismét Dubuc tálalt Siklér elé, nyáron igazolt válogatott támadónk nem sokkal lőtt a léc fölé, majd Barkóczi átlövését fogta a kapus az 55. percben.

Az 56. percben viszont már meglőttük a második gólunkat, Siklér készített le Csuhai Viviennek, aki közelről a kapuba passzolt (2-3).

Egy óra játék után Hucovicova lapos löketét tolta ki lábbal Erős a bal alsónál, majd Retkesova lőtt az oldalhálóba. A 65. percben szépen végigvitt egy kontrát a Spartak Myjava, melynek végén az egyik középhátvéd, Krsiakova került nagy helyzetbe, Erős azonban ezúttal is hárított.

Az utolsó 15 percben Dubuc átlövésénél, Voila és Siklér szabadrúgásánál, és Csuhai ziccerénél is megvolt az esélyünk az egyenlítésre, de gól egyikből sem lett, így 3-2-re kikaptunk.

Együttesünk legközelebb kedden (július 18.) lép pályára, 10 órától a KÉSZ-St. Mihály-Szeged ellen a Salgótarjáni utcai Sportközpontban.

Makrai László vezetőedző értékelése: - Az első néhány napon vagyunk túl a felkészülésből, elsősorban a fizikai felkészítésen van a hangsúly, ez látszódott is a lányokon, főleg a meccs elején. Taktikai dolgokból az alapokat kértük ezen a mérkőzésen, melyet nem kezdtünk jól, abszolút elkerülhető gólokat kaptunk figyelmetlenség és a kommunikáció hiánya miatt. 0-3 után átestünk a holtponton, a második játékrész pedig már teljesen kiegyenlített volt. A felkészülésbe ez a találkozó remekül beleillett. Vannak kisebb sérültjeink, illetve a válogatottaknál lévők is hiányoztak. Kedden jön az újabb mérkőzés, pihenésre nincs idő, de ez az időszak nem is erről szól. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 17:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok