HÍREK

Magabiztos győzelem az ETO ellen

2021-04-03

Magabiztos győzelem az ETO ellen

Csapatunk Pápai és Kocsán találatával 2-0-ra nyert a ETO FC Győr ellen a bajnokság 16. fordulójában.

Simple Női Liga 16. forduló
MTK Hungária FC–ETO FC Győr 2-0 (2-0)

Budapest, BKV Előre Stadion, zárt kapuk mögött

Vezette: Molnár Réka (Gavalla-Kulcsár, Baráth)

Gólszerző: Pápai (17.), Kocsán (26. - büntetőből)

Sárga lap: Farádi-Szabó (63.) illetve Fél P. (26.), Oláh (30.), Öreg (34.)

MTK Hungária FC: Samu - Legendás (Stephens 71.), Szemán-Tóth, Pinczi, Németh (Farádi-Szabó 34.) - Csányi, Bokor, Stefán (Diószegi 66.) - Mayer, Pápai, Kocsán.

Vezetőedző: Tóth Mihály

ETO FC Győr: Szőcs - Fél P., Kovács, Nagy (Plóner 41.), Fél A. - Feketevízi (Gaál 61.), Sali, Oláh (Fleck 41.), Öreg, Vida (Pacsuta 89.) - Süle.

Vezetőedző: Menczeles Iván

Három nappal az FTC elleni kupabúcsú után a Simple Női Ligában lépett pályára listavezető csapatunk. Ellenfelünk az ősszel már háromszor legyőzött - kétszer a bajnokságban, egyszer a kupában - de a télen alaposan megerősödő és tavasszal az első három bajnokiján hét pontot szerző ETO FC Győr volt.

Tóth Mihály vezetőedző a hosszabb ideje hiányzó Demeter Réka, Palkovics Nóra, Nagy Ágnes hármas mellett Olivera Milunovic, Opal Curless és Angela Boyle játékára sem számíthatott.

Támadó szellemben kezdte a mérkőzést csapatunk, birtokoltuk a labdát, és az első helyzetre sem kellett sokat várni. Az 5. percben Stefán tálalt Mayer elé, aki becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd a felső lécet lőtte telibe. Három perc múlva Süle lőtt tíz méterről, de Samu szép vetődéssel hárítani tudott.

A 13. minutumban Sülét a tizenhatos vonala előtt tudtuk megállítani, ám Oláh szabadrúgását biztos kézzel fogta Samu. Négy perccel később már előnyben voltunk, Németh remek cselsorozata után Pápai Emőke elé passzolt, aki 16 méterről jobbal a bal felsőbe csavart (1-0).

A 26. percben Kocsán Petrát buktatták a büntetőterületen belül, a sértett pedig a jobb sarokba lőtte a tizenegyest (2-0). A 30. percben Németh ápolása miatt tíz emberrel játszottunk, mikor Süle próbálkozását ölelte magához Samu. Játékosunkat pár perccel később le is kellett cserélni, Farádi-Szabó érkezett a helyére.

A félidő hajrájában Legendás lőtt fölé a szöglet után, majd Mayer bombáját tolta ki Szőcs, így kétgólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A fordulás után sem változott a játék képe, fölényben futballoztunk, de egy távoli Bokor átlövést leszámítva nem tudtunk igazán nagy helyzetet kialakítani. A 68. percben közel jártak a szépítéshez a vendégek, Kovács balról, a tizenhatos vonala mögül végzett el szabadrúgást, de az oldalhálóba tekert.

A 73. percben a két minutummal korábban beálló Stephens készített le Farádi-Szabónak, középpályásunk távoli kísérlete nem sokkal ment el a jobb felső mellett. Az utolsó bő 15 percben egyik kapu sem forgott veszélyben, ennek ellenére csapatunk magabiztos győzelmével továbbra is négy ponttal vezeti a bajnokságot az FTC-Telekom előtt. 

Folytatás a válogatott szünet után, április 17-én hazai pályán a KÉSZ-St. Mihály FC ellen.

Tóth Mihály értékelése: - Érezhető volt a csapaton a szerdai kupabúcsú, de próbáltuk mentálisan helyre tenni a dolgokat. Kevesen vagyunk a betegségek miatt, melyre most jött Németh Loretta súlyosnak tűnő sérülése. Örülök, hogy ennek ellenére magabiztosan hoztuk le az összecsapást. Az eltervezett dolgokat sikerült megvalósítani a pályán, ha kicsit élesebbek vagyunk, jobban koncentrálunk, nagyobb helyzeteink is lehettek volna. A sikerünk megérdemelt.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok