HÍREK

Magabiztos győzelem az újonc ellen

2023-10-20

Magabiztos győzelem az újonc ellen

Csapatunk az első félidőben három, a másodikban két gólt szerzett a Budaörs ellen.

Simple Női Liga NB I, 8. forduló
MTK Budapest-Budaörs 5-0 (3-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Alafi Beatrix (Varga, Kiss-Szemán)

Gólszerző: Siklér (21., 36., 45+1., 88.), Pataki (65.)

Sárga lap:

MTK Budapest: Erős - László, Bokor, Palama, Pataki - Barkóczi (Krizsán 72.), Murár, Zágor (Végh 57.) - Dubuc, Siklér, Mészáros.

Vezetőedző: Makrai László

Budaörs: Szőcs - Dencz, Buzás, Oláh, Ferbert (Vellner 64.) - Kajdy (Balázs-Hegedűs 49.), Sárosi, Kirschner, Fábián (Galántai 64.), Kecskeméti - Berencsi.

Vezetőedző: Horváth Ferenc

A Simple Női Liga NB I 8. fordulójában a legutóbbi négy bajnoki mérkőzését megnyerő és a kupában továbbjutó csapatunk a tabella utolsó helyén álló Budaörs együttesét fogadta péntek este a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.

Az újonc ellen Makrai László vezetőedző sérülés és betegség miatt Vajda, Voila, Tenyei-Tóth, Vas és Csuhai játékára nem számíthatott, de hosszú sérülése után ismét kerettag volt Legendás Lora.

Az első perctől kezdve magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, nagy labdabirtoklási fölényben játszottunk. Az első nagy helyzetet a 3. percben ki is alakítottuk, Dubuc adott be tisztán jobbról, a középen üresen érkező Zágor azonban mellé fejelt.

A 7. percben Mészáros távoli átlövését Szőcs tolta ki a bal sarokból, majd Bokor bombázott nem sokkal a léc fölé egy minutummal később. 

A 14. percben Zágor jobb alsóba tartó próbálkozását fogta Szőcs, nem sokkal később pedig ismét a magyar válogatottba bekerülő támadónk került helyzetbe, lövése egy blokkról pattant nem sokkal a kapu mellé.

A 19. percben kontráztak a vendégek, Berencsi a tizenhatos vonaláról fölé emelt. A fölényünk a 21. percben érett góllá, Siklér Kinga remekül érkezett a bal oldali beadásra, és gyönyörű mozdulattal a hosszúba fejelt (1-0).

A 25. percben Dubuc ziccerénél Szőcs védett hatalmasat lábbal a bal alsónál, a kapus néhány másodperccel később Mészáros átlövését is hárította. A 31. percben ismét amerikai támadónk került helyzetbe, de a kimozduló Szőcs mellett mellé lőtt.

A 36. percben Siklér kapott egy jó labdát, balról, öt méterről pedig egy védőn iránytváltoztató lövése a rövidbe pattant (2-0).

A félidő utolsó másodperceiben Siklér meglőtte a harmadik gólját is, így 3-0-ás előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A fordulás követően az első komolyabb helyzet az 50. percben Murár előtt adódott, fiatal középpályásunk viszont pár méterről a jobb alsó mellé lőtt. Két perccel később Dubuc centerezését Siklér az oldalhálóba pöckölte.

Az 58. percben Dubuc remekül ment el a jobb szélen, az alapvonalról visszapasszolt, a középen helyezkedő Siklér nem sokkal tekert a hosszú alsó mellé.

Egy óra elteltével Palama lövését blokkolta egy védő, majd Pataki bombázott centikkel a bal sarok mellé.

A 65. percben a bal oldalra áttett labdára Pataki Georgina csapott lett, és Szőcs mellett a hálóba lőtt (4-0). Nyáron igazolt védőnknek ez volt az első gólja a magyar élvonalban!

A negyedik gólunk után kettőt is cseréltünk, Farádi-Szabó mellett pályára lépett a hosszú sérülése után visszatérő Legendás Lora is.

A 71. percben Siklér újra közel járt a mesternégyeshez, szép átvétel után centikkel emelt a bal sarok mellé. Egy perccel később bemutatkozott felnőtt csapatunkban Krizsán Boglárka, a 19 éves játékos Barkóczit váltotta!

A 86. percben Krizsán kapura is lőtt 18 méterről, Szőcs vetődve kitolta a bal alsóból. A 88. percben percben Siklér Kingának összejött a mesternégyes, öt méterről, középről lőtt a hálóba, amivel kialakította az 5-0-ás végeredményt.

A sorozatban ötödik bajnoki sikerét arató együttesünk legközelebb a válogatott szünetet követően lép pályára, novemberben 4-én, 16 órakor az Astra HFC-Üllő gárdáját látjuk vendégül.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok