HÍREK

Magabiztos győzelem Soroksáron

2023-09-17

Magabiztos győzelem Soroksáron

Együttesünk négy gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot.

Simple Női Liga NB I, 5. forduló

Soroksár SC-MTK Budapest 1-4 (1-2)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep

Vezette: Molnár Réka (Dr. Gavalla-Kulcsár, Bizderi)

Gólszerző: Molnár (36.), illetve Voila (5.), Siklér (19., 50., 74.)

Sárga lap: Bokor (53.)

Soroksár SC: Ascher - Bozsik, Nyul, Jákri, Ranyhóczki - Patkós, Szőke, Czakó (Váradi 84.) - Molnár, Hornok (Skultéty 64.), Gégény.

Vezetőedző: Dukon Béla

 

MTK Budapest: Varga - László, Bokor, Vas, Pataki - Murár (Tenyei-Tóth 82.), Barkóczi, Voila (Palama 90.) - Dubuc (Végh 82.), Siklér, Mészáros (Farádi-Szabó 56.).

Vezetőedző: Makrai László

A Simple Női Liga NB I 5. fordulójában csapatunk az első négy körben három pontot szerző Soroksár SC otthonában, a Szamosi Mihály Sporttelepen lépett pályára vasárnap délután.

A találkozón Makrai László vezetőedző Zágor, Legendás és Vajda játékára nem számíthatott.

A mérkőzést jól kezdtünk, a 3. percben Voila ugratta ki Mészárost, aki eltolta a kapus mellett, kisodródva középre passzolt, Siklér elengedte, de mögötte nem érkezett senki. Az. 5. percben már a vezetés megszerzésének örülhettünk, Chrysanthi Voila jobbról a rövid sarokra ívelte a szögletet, a labda pedig a hálóba pattant (0-1).

A 10. percben Siklér lőtt 18 méterről, balról, a labda a rövid kapufáról azonban kifele pattant. Két minutummal később László nagyszerű labdát ívelt Voila elé, középpályásunk középre tartó lövését ki tudta ütni Ascher.

A 19. percben Pataki kapott remek kiugratást a bal oldalon, a középre gurított labdáját Ascher pont Siklér Kinga elé ütötte, támadónk pedig öt méterről a kapuba lőtt (0-2).

A 36. percben Molnár Adelina ugrott ki ziccerben, kicselezte a kimozduló Vargát és a kapu közepébe lőtt, így szépítettek a hazaiak (1-2). Három percre rá Varga nagy bravúrt mutatott be egy távoli átlövésnél, így előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A fordulást követően három perccel Voila kevergetett a bal szélen, beadása Dubuc testéről még mellé pattant, az 50. percben Siklér bombája viszont már a léc alá vágódott, így visszaállítottuk a kétgólos különbséget (1-3).

Az 54. percben Siklér laposan passzolt középre, az érkező Mészáros azonban a bal kapufát találta telibe.

A 65. percben Czakó ugrott ki ziccerben, egy az egyben vezette Vargára, kapusunk viszont lábbal nagyot hárított. Rögtön a nagy hazai lehetőség után Siklér beadását a kapu torkából tudta kirúgni egy védő.

A 67. percben ezúttal Gégény került nagy helyzetbe, Barkóczi tökéletes becsúszással azonban menteni tudott.

A 74. percben Siklér megszerezte saját maga harmadik, csapatunk negyedik gólját, miután 22 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felsőbe (1-4).

Az utolsó szűk 20 percben újabb találat már nem esett, de így is magabiztos sikert arattunk a Soroksár otthonában.

 

Együttesünk legközelebb a válogatott szünet után, szeptember 30-án a Simple Női Kupában lép pályára, ellenfelünk a Fehérvár FC lesz hazai pályán.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok