HÍREK

Magabiztos siker hazai pályán

2024-05-04

Magabiztos siker hazai pályán

Együttesünk 2-0-ra győzött a KÉSZ-St. Mihály-Szeged ellen.

Simple Női Liga NB I, 21. forduló
MTK Budapest-KÉSZ-St. Mihály-Szeged 2-0 (1-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Vámosi Achilles (Fontányi, Trapp)

Gólszerző: Barkóczi (29.), Mészáros (62.)

Sárga lap: Farádi-Szabó (58.), Bokor (90.)

MTK Budapest: Varga - László (Csuhai 64.), Bokor, Palama, Legendás (Pataki 64.) - Murár (Tenyei-Tóth 64.), Barkóczi, Farádi-Szabó (Végh 76.) - Mészáros (Dubuc 76.), Siklér, Voila.

Vezetőedző: Makrai László

KÉSZ-St. Mhály-Szeged: Krstovic - Balázs Bettina, Koszo, Futaki, Németh - Ezer (Farkas 81.), Marjanovic (Szabó 34.), Malesevic, Nagy (Horváth 81.) - Trbojevic, Sovány (Ónodi 57.).

Vezetőedző: Vajda Fandjo

A Simple Női Liga alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a tabellán harmadik, hat bajnoki óta veretlen csapatunk a 10. helyen álló KÉSZ-St. Mihály-Szeged együttesét fogadta szombaton a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.

A bennmaradást már kiharcoló gárdával a 2023/2024-es szezonban már kétszer találkoztunk, az idegenbeli bajnokit 4-2-re, míg a hazai kupanegyeddöntőt 5-0-ra nyertük.

A találkozót jól kezdtük, nagy labdabirtoklási fölényben játszottunk, az ellenfél térfelén tartottuk a labdát. A 7. percben Palama a kapuba is lőtt, de előtte már a centerező Barkóczi lesen volt, így a játékvezető nem adta meg a gólt.

A 17. percben Voila próbálkozását fogat Krstovic, négy perccel később, Siklér átlövésénél pedig a léc alól tolta ki a labdát.

Az ivószünet után nem sokkal a fölényünk góllá érett, a 29. percben Voila kevergetett a tizenhatoson belül, majd Barkóczi Bernadett elé tálalt, aki 16 méterről a léc alá lőtt (1-0).

Három minutummal később majdnem ott volt a második is, Mészáros nem sokkal lőtt fölé középről, a tizenhatoson előteréből.

A 34. percben kényszerűségből változtattak a vendégek, a megsérülő Marjanovic helyére Szabó érkezett.

A 40. percben Mészáros lőtt laposan középről, pont oda, ahol Krstovic állt. A félidőt Murár veszélyes szabadrúgása zárta le, ami nem sokkal ment a bal sarok mellé.

A fordulást követően két percet kellett várni az első helyzetre, Farádi-Szabó ívelt a védelem mögé, Voila meg tudta előzni a kimozduló kapust, de mellé emelt. 

Az 53. percben Voila jobb oldali szögletére remekül érkezett Barkóczi, fejesét azonban egy védő blokkolni tudta. Három perccel később Voila került lövőhelyzetbe, a jobb alsóba tartó löketét bravúrral kitolta Krstovic.

A 62. percben a fölényünk újabb góllal érett, Mészáros Cecília kapott remek labdát, ziccerben, egy az egyben a kapussal pedig nem hibázott (2-0).

A gól után hármat cseréltünk, László, Legendás és Murár ment le, Csuhai, Pataki és Tenyei-Tóth érkezett.

A 73. percben Pataki csapta be a védőjét a bal oldalon, beadása Csuhait találta ment, ő viszont már nem tudta irányítani a lövést, a középre tartó labdát fogta a kapus.

A 76. percben az utolsó két mezőnyjátékos cserénk is lehetőséget kapott, Dubuc és Végh Mészáros, valamint Farádi-Szabó helyére érkezett.

A hajrában több kisebb lehetőségig még eljutottunk, de gól egyikből sem lett, ennek ellenére magabiztos sikert arattunk hazai pályán.

Együttesünk az alapszakasz utolsó fordulójában a sereghajtó Fehérvár FC otthonában lép pályára május 11-én, szombaton 16 órától.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-18 17:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok