HÍREK

Magyar Kupa: Az elődöntő jelentette a végállomást

2021-03-31

Magyar Kupa: Az elődöntő jelentette a végállomást

Együttesünk a sorozat elődöntőjében 4-0-ra kikapott az FTC-Telekom otthonában.

Országos Női Magyar Kupa, 5. forduló (elődöntő)
FTC-Telekom–MTK Hungária FC 4-0 (3-0)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont, zárt kapuk mögött

Vezette: Kovács Tamás (Deme, Volentics)

Gólszerző: Vágó (6., 66.), Szemán-Tóth (20. - öngól), Marques (35.)

Sárga lap: Szemán-Tóth (37.), Pinczi (74.)

FTC-Telekom: Bednar (Barti 84.) - Mosdóczi, Hasanbegovic, Rőhberg, Zlidnis, Papp (Nagy Virág 64.) - Fenyvesi, Marques, Brandon - Cameron (László 84.), Vágó (Kehrer 78.).

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK Hungária FC: Samu - Szemán-Tóth (Farádi-Szabó 69.), Curless, Pinczi (Stefán 75.), Németh - Csányi (Legendás 60.), Bokor, Kocsán - Mayer, Pápai (Stephens 69.), Diószegi (Boyle 46.).

Vezetőedző: Tóth Mihály

Március 16. után ismét az FTC-Telekom együttesével mérkőzött meg csapatunk, ezúttal viszont nem a bajnokságban, hanem a Magyar Kupa elődöntőjében. A sorozatban mindkét gárda két találkozót megnyerve jutott be a legjobb négy közé: a zöld-fehérek az FC Hatvan és a Puskás FC, míg mi az ETO FC Győr és a Nyíregyháza Spartacus FC búcsúztatásával kerültünk az ötödik fordulóba.

Tóth Mihály nem változtatott kezdőcsapatán, ugyanaz a tizenegy játékos volt ott a kezdő sípszótól a pályán, akik a DVTK elleni győztes rangadón is kezdtek. Vezetőedzőnk a hosszabb ideje sérült Demeter Réka, Nagy Ágnes és Palkovics Nóra hármas mellett Olivera Milunovic játékára nem számíthatott.

A találkozó első nagy helyzete a hazaiak előtt adódott, Papp balról érkező beadását Cameron a bal kapufára bólintotta, majd két perccel később Samu tolta szögletre a jobb sarokba tartó bombát. A 6. percben viszont már 1-0 állt az eredményjelzőn, Vágó Fanny közelről a bal alsóba passzolt (1-0).

A 13. percben nagyon közel jártunk az egyenlítéshez, de Pápai az ötös sarkáról a kapufát találta el.

Hét minutummal később már kétgólos hátrányban voltunk, a jobbról érkező centerezést Szemán-Tóth Barbara akarta menteni embere elől, de a saját kapujába továbbította a labdát (2-0). A folytatásban mezőnyjáték folyt a pályán, igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, igaz Szemán-Tóth ellökése miatt elmaradt egy büntető a javunkra.

A 35. percben tovább növelték előnyüket a vendéglátók, Papp adott be balról, Marques ütközött Samuval, a játékvezető sípja néma maradt, a játékos pedig a hálóba továbbított (3-0).

A szünetben egy helyen változtatott Tóth Mihály - mely szerkezeti átalakítással is járt -, Diószegi Fannit Angela Boyle váltotta.

Az 55. percben Mosdóczi járt közel a gólhoz, de fejese a kapufán csattant. A 66. percben Nagy Virág adott be jobbról, Vágó fejesével pedig 4-0-ra módosult az állás. Az utolsó bő 25 percben már nem változott az eredmény, így a zöld-fehérek jutottak a fináléba.

Tóth Mihály értékelése: - Az FTC jobban akarta ma a győzelmet, szinte minden párharcot megnyertek. Úgy érzem, egy-két játékos mintha kicsit félt volna a mérkőzéstől, nem tudom, miért, mert a bajnokságban tíz emberrel is méltó ellenfeleik voltunk. Az FTC a játék minden elemében jobb volt nálunk, ha mi is maximumot nyújtottuk volna, lehet az is kevés lett volna. Próbálkoztunk a fordulást után, cserékkel is frissítettünk, de nem éreztem a csapatban az erőt, hogy fordítani tudnánk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 15:00 DVTK EDZŐKÖZPONT

DIÓSGYŐRI VTK

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok