HÍREK

Magyar válogatott támadót szerződtettünk

2023-06-20

Magyar válogatott támadót szerződtettünk

Felnőtt csapatunk második szerzeménye az ETO FC Győrtől érkező Siklér Kinga.

A Simple Női Liga legutóbbi szezonját bronzérmesként záró felnőtt csapatunk második nyári szerzeménye Siklér Kinga.

A 27 éves támadó Szombathelyen és Ausztriában nevelkedett, az élvonalban 19 évesen debütált a Viktória TREND-Optika színeiben az UTE ellen.

Új igazolásunknak volt 19, 22 és 16 gólos szezonja is, 2020-ban az FTC szerződtette, ahol kétszer volt bajnok, egyszer pedig kupagyőztes.

Siklér az előző szezonban a Simple Női Ligát másodikként záró, a Simple Női Kupát pedig megnyerő ETO FC Győr játékosa volt, a kisalföldi klubban kilenc alkalommal volt eredményes.

A támadó 2016 júliusában, a Balaton-kupán mutatkozott be a magyar válogatottban Fehéroroszország ellen, a nemzeti együttesben legutóbb idén áprilisban, Izrael ellen kapott lehetőséget.

- Fontosnak gondoljuk, hogy fiatal játékosaink mellett rutinos labdarúgók is legyenek a keretben, akinek már van komoly NB I-es tapasztalatuk. Támadó pozícióban erősíteni szerettük volna a csapatot, reméljük, hogy Kinga gólokkal és gólpasszokkal fogja meghálálni bizalmunkat - nyilatkozta Siklér Kinga leigazolását követően Pinczi Anita szakágvezető és szakmai igazgató.

- Az MTK az elmúlt években szinte mindig megkeresett, úgy érzem, most jött el az idő, hogy kipróbáljam magam kék-fehérben. Az előző szezon második felében nem kaptam annyi lehetőséget, mint amennyit szerettem volna, szükségem volt a váltásra, így örömmel mondtam igent az ajánlatra. A kevesebb játéklehetőség ellenére jó formában fejeztem be a szezont, jöttek a gólok és a gólpasszok is. Természetesen az MTK-ban is szeretnék húzóember lenni, gólokat szerezni és jó játékkal segíteni a csapatot. Az együttes az elmúlt két szezonban hajszállal maradt le a bajnoki döntőről, azért fogunk dolgozni, hogy bejussunk a fináléba és a kupában is jól szerepeljünk - mondta a szerződés aláírása után új igazolásunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok