HÍREK

Makrai László: “Mindenben szeretnénk jobbak lenni, mint a tavalyi szezonban”

2023-08-17

Makrai László: “Mindenben szeretnénk jobbak lenni, mint a tavalyi szezonban”

Felnőtt csapatunk vezetőedzője a felkészülésről, az újak beilleszkedéséről, az előttünk álló szezonról és az első bajnokiról is nyilatkozott.

Hogyan értékeled a felkészülést, mennyire sikerült elvégezni a tervezett munkát?

- Amit elterveztünk, azt meg tudtuk csinálni. Szerencsére a nagyobb sérülések elkerülték a csapatot, kisebb problémák miatt estek ki játékosok, a visszatérésüket követően a ő terhelésükre külön kellett figyelni. A felkészülési időszak elején több játékosunk is hazája válogatottjában szerepelt, ennek természetesen nagyon örülünk, de a mindennapi munkát kicsit megborította az ő kiesésük, majd különböző fizikai állapotban történő visszatérésük. Ezeket a dolgokat leszámítva minden a tervek szerint ment, örülünk, hogy most már tétmérkőzések következnek.

Több új játékos érkezett a nyár folyamán, az ő beilleszkedésük és csapatba illesztésük hogy sikerült?

- Jó mentalitású és nem utolsó sorban jó képességű labdarúgók érkeztek hozzánk a nyár folyamán. A csapat nagyon befogadó, így az ő beilleszkedésük is könnyen ment. A felkészülési időszak alatt mindenkinek megtaláltuk a posztját, mindenki tudja, hogy mit várunk tőle a pályán. A keret összes tagjáról elmondható, hogy fejlődni, dolgozni akarnak, nem lehet panasz senkire.

Melyek azok a dolgok, amelyekben előre kell lépnünk a tavalyi szezonhoz képest?

- Úgy érzem, a távozókat sikerült pótolnunk, így bizakodó vagyok. Közhely, de az előző bajnoksághoz képest a játék minden elemében előre szeretnénk lépni. Tavasszal nem sok hiányzott a bajnoki döntőhöz, azért dolgozunk, hogy ezt a feladatot most meg tudjuk ugrani.

Az előző szezon tapasztalataiból kiindulva mit vársz az új idénytől?

- A tavalyi szezon is bizonyította, hogy a csapatok folyamatosan fejlődnek. A bajnokság már nem közel sem olyan, mint évekkel ezelőtt, hogy szinte biztosra vehető volt az MTK bajnoki döntőben való szereplése. Mind a tizenegy ellenfél ellen szervezetten és fegyelmezetten kell játszani, biztos, hogy lesznek szenvedős, nehéz mérkőzések, de ha el akarjuk érni a céljainkat, akkor ezeket is meg kell tudnunk nyerni.

Hétvégén következik az első bajnoki, mire számítasz a szombathelyi mérkőzéstől?

- Az első bajnoki mérkőzés mindig nehéz, ez már tétre megy, itt már számít az eredmény. Szombathelyen nem könnyű játszani, mert a Haladás masszív csapat, akik hozzánk hasonlóan nagyon komolyan építenek a saját utánpótlásukra. Küzdelmes mérkőzésre számítok, biztos vagyok benne, hogy hazai pályán szeretnének meglepetést okozni. A mi célunk egyértelmű, győzni szeretnénk idegenben, és három ponttal a zsebünkben nekimenni az FTC és az ETO elleni rangadóknak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 17:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok