HÍREK

MTK Hungária FC - WFC Hajvalia 2-0 (0-0) (GALÉRIA)

2017-08-22

MTK Hungária FC - WFC Hajvalia 2-0 (0-0) (GALÉRIA)

Sikerrel vették az első akadályt a lányok.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Hungária FC - WFC Hajvalia 2-0 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion – 400 néző

Vezette: Eleni Antoniou, segítői: Chrysoula Kourompylia, Yordanka Korcheva, Galiya Ercheva.

MTK Hungária FC: Varga – Pinczi, Demeter, Turányi, Tóth – Palkovics, Hummel-Smuczer, Csányi – Szabó, Oláh, Nagy L.

Kispad: Szőcs – Vasas, Kós, Papp, Méry, Farádi-Szabó, Nagy A.

Vezetőedző: Szabados György

Csere: Hummel-Smuczer helyett Farádi-Szabó (57. perc), Oláh helyett Méry (57. perc), Szabó helyett Papp (74. perc)

Gólszerző: Szabó Zsuzsanna (60. perc), Méry Rita (83. perc)

WFC Hajvalia: Baldwin – Curraj, Smitaité, Haxha, Elezaj – Kastrati – Bajra, Musa, Bajramaj, Krasniqi, Rama.

Kispad: Musa – Tota, Shala, Behluli, Gjegji, Halilaj, Miftari.

Vezetőedző: Emin Bajrami.

Csere: Rama helyett Gjegji (35. perc), Musa helyett Shala (49. perc), Bajra helyett Halilaj (57. perc)

Már a mérkőzés első percétől magához ragadta a kezdeményezést a hazai pályán játszó MTK Hungária FC, a 7. percben Nagy Lilla fejelt, de csak a kapu fölé tudta irányítani a labdát. Percekkel később Oláh próbálkozott fejessel, de a védelem a helyén volt, és jól zárták ki a támadót.

Az első vendéghelyzet a 19. percben alakult ki, amikor Bajramaj fejelt a kapu mellé. Majd egy perccel később már Oláh veszélyeztetett, de Baldwin hárított.  Sorban jöttek a lövések, Szabó, Oláh, majd a félidő végén Hummel-Smuczer is próbálkozott, de az első játékrészben hiába volt fölényben a kék-fehér csapat, a befejezések nem sikerültek jól, ezért a szünetben döntetlennel vonultak pihenőre.

A második játékrész úgy folytatódott, ahogy az első befejeződött, folyamatosan kezdeményezett az MTK Hungária FC, az első helyzet Palkovics előtt adódott, de a középpályás nem tudta jól eltalálni a labdát, így nem lett veszélyes a helyzet. Az 58. percben kétszer is Baldwinon múlt, hogy nem került hátrányba a vendég együttes, a 60. percben viszont már tehetetlen volt.

Szabó Zsuzsanna kapott remek labdát, egyedül törhetett a kapura, és a lehető legjobb döntést hozta, amikor a jobb alsót vette célba, nem is hibázott, így megszerezte a vezetést az MTK Hungária FC-nek. (1-0)

Percekkel később Méry csúsztatta meg Nagy szögletét, de a Hajvalia hálóőre ki tudta ütni a labdát. Az utolsó 20 percre elkezdett éledezni a vendég együttes, Vargának először Krasniqi, majd Halilaj lövését kellett fognia.

Az utolsó 10 percben megmutatkozott a fáradtság, több játékos, köztük a folyamatosan kapura veszélyesen játszó Nagy Lilla is görcsöt kapott, többször kellett ápolni, de minden alkalommal visszatért a pályára, segítette csapatát.

A 83. percben ideiglenesen 10 emberrel játszó kék-fehérek aztán megduplázták előnyüket. Papp Dóra jobb oldali beadására érkezett a születésnapos Méry Rita, és védhetetlenül lőtt a kapuba, megduplázva a csapat előnyét, és egyben a végeredményt is beállítva ezzel.

Az MTK Hungária FC legközelebb péntek délután, a Sporting C.P. ellen lép pályára.

Szabados György: – Az első tétmérkőzésünk volt a szezonban, így nem is vártam mást, csak hatalmas küzdelmet, hogy a lányok fel tudják venni a BL ritmusát. Egész mérkőzés alatt uraltuk a játékot, csak idő kérdése volt, hogy mikor szerezzük meg a vezetést. Ez szerencsére a második félidő közepén meg is történt, onnantól kezdve egyértelmű volt a fölényünk, akár többet is rúghattunk volna.  

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U17

VS

MTK BUDAPEST U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok