HÍREK

Nagy Alexandra: “Jó úton indultunk el a lányokkal, ezt szeretnénk folytatni tavasszal is”

2023-12-27

Nagy Alexandra: “Jó úton indultunk el a lányokkal, ezt szeretnénk folytatni tavasszal is”

Az U17-es csapat élére nyáron kinevezett egykori játékosunkkal, Nagy Alexandrával beszélgettünk a visszatérésről, az őszről és a tavaszi feladatokról.

Nyáron érkeztél a csapathoz új vezetőedzőként. Hogyan ment a beilleszkedés a klubhoz, melynek korábban játékosa voltál?

- Nagy örömmel töltött el, hogy újra lehetőséget kaphattam a nevelőegyesületemnél, igaz most kicsit más szerepkörben, mint korábban. Szerencsére könnyen ment a beilleszkedés, egy-két kollégát már régebb óta ismertem, volt, aki csapattársam is volt, például Pinczi Anitával kilenc évet játszottam egy csapatban. A lányok is jól fogadtak, hamar megtaláltuk a közös hangot és jól működik a közös munka.

A csapat a negyedik helyről várhatja a bajnokság folytatását. Hogyan értékeled a lányok őszi teljesítményét?

- A csapatunk nyáron mind játékosállományban, mind pedig a stábban változásokon ment keresztül. Az egyik legnagyobb célkitűzésünk az volt, hogy minél hamarabb ki tudjunk alakítani egy jó közösséget és egy olyan rendszert, ami által jól működik majd a közös munka. Szerintünk ezt sikerült is megvalósítani, partnerek voltak a lányok mindenben. A nyári felkészülésünk nem volt túl hosszú, ezáltal pedig kicsit nehézkesen indult a bajnokság. Az első pár mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, kellett pár meccs, mire elkezdték felvenni a ritmust a lányok és kellett, hogy a saját bőrükön tapasztalják meg, hogy igen is ez egy akadémiai bajnokság, és itt már bele kell állni rendesen a munkába. De ezt követően szerencsére már elkezdtek jönni a jobb mérkőzések. Az ősz végére már sikerült teljesen felvennünk a bajnokság ritmusát és ez néhol már eredményekben is meg tudott mutatkozni. Összességében a lányok nagyon jól dolgoznak és sikerült egy jó úton elindulnunk, amit szeretnénk folytatni a tavaszi szezon folyamán. 

U17-es bajnokságról beszélünk, de a csapatban több játékos is 14-15 esztendős. Mennyire nehéz eltüntetni akár több év különbséget egy-egy mérkőzésen?

- A női utánpótlás bajnokságokban nem ritka, hogy nem teljesen „tiszta” korosztályok vannak, hanem több, fiatalabb játékos is pályára lép az adott korosztályban. Még ha eredményekben sokszor nem is mutatkozik meg, a lányok fejlődése szempontjából nagyon hasznos tud lenni, ha egy-két évvel idősebbek ellen is tudnak játszani, és picit nagyobb kihívások elé vannak állítva. De természetesen sokszor nem könnyű eltüntetni a különbségeket.

Melyek azok a területek, ahol előre kell lépnie a csapatnak az őszhöz képest?

- Ahogy már az előbb is említettem, sikerült elindulnunk egy jó úton a lányokkal és ezt szeretnénk folytatni a tavaszi szezon folyamán is. Úgy gondolom, hogy mindig van hová fejlődni, ezért szépen fokozatosan mindenben előre kell lépnünk ahhoz, hogy egyre sikeresebbek tudjunk lenni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok