HÍREK

Nagy célok a női csapatunknál is - elkezdték a lányok is (GALÉRIA)

2019-07-12

Nagy célok a női csapatunknál is - elkezdték a lányok is (GALÉRIA)

A héten elkezdte a felkészülést a következő bajnoki szezonra női felnőtt labdarúgócsapatunk.

Az első foglalkozást megelőzően klubunk vezetői vázolták fel az idei terveket és a stratégiai változásokat a lányoknak. A háttérben bekövetkezett változásokról korábban részletesen is írtunk.

Zakor Sándor, az MTK Budapest kizárólagos tulajdonosa és Polyák Balázs sportigazgató is a teljes támogatásukról biztosították a játékosokat az előttünk álló bajnoki évet tekintve, és reményüket fejezték ki, hogy a következő szezonban is sok boldog pillanatot szereznek majd az MTK-szurkolók számára, úgy mint tették azt a mögöttünk lévő évtizedben is. Bejelentésre került, hogy a női szakág vezetője Csopaki István lett. 

Az eseményről videós beszámolóval is jelentkezünk majd.

Bemutatásra kerültek a csapatunkat a jövőben segítő új szakemberek is: férfi csapatunk stábtagja, Teodoru Vaszilisz, valamint az egykori 29-szeres magyar válogatott támadó, Kenesei Krisztián is dolgozik majd a női együttes mellett, ők az egyéni képzésben segítik a jövőben a lányok fejlődését. 

A csapat vezetőedzője, Cseh András a szerdai edzés előtt elmondta: a cél idén az, hogy a tabella első két helye közül valamelyiket megszerezzük, hogy aztán a bajnoki döntőben megpróbáljunk meglepetést szerezni. Hozzátette, a csapat védekezése rendben volt, az előkészítésben is jól teljesítettünk tavaly, a befejezésben viszont sokat kell javulni, de az újonnan érkezőkkel erre minden esély megvan.

Ami a keretet illeti: eddig két érkező már hivatalossá vált. Első nyári igazolásunk, a ciprusi bajnok Apollon Limasszoltól hazatérő válogatott támadó Németh Loretta volt, aki a magyar válogatottban eddig 18 mérkőzésen öt gólt szerzett.

Mellette megállapodtunk egy újabb gólerős játékossal: Olivera Milunović nem ismeretlen a magyar női labdarúgásban dolgozók, illetve a szurkolók körében, hiszen mielőtt a közelmúltban férjhez ment, Olivera Marković néven szép számban lőtte a gólokat a DVTK színeiben. A szerb válogatott támadó az NB II-ben 8 mérkőzésen 24, majd az NB I-ben harminchárom találkozón 14 gólt szerzett a miskolciak színeiben, reméljük, hogy hasonlóan termeli majd a találatokat az MTK mezében is.

Friss információ, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették a Jet-Sol Liga 2019-20-as idényének sorsolását. Az első fordulóban rögtön rangadóval kezdünk, a Ferencvárost fogadjuk, majd a második játéknapon az újonc Kelenhez látogatunk. A harmadik fordulóban az Astrát fogadjuk, majd sorban a Szent Mihály, a DVTK és a Haladás lesz az ellenfelünk. A bajnokság az augusztus 17-i hétvégén kezdődik.

Női csapatunk szerdai edzéséről képgaléria is készült.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 17:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok