HÍREK

Nagy Virág duplájával nyertünk az Astra otthonában

2022-05-01

Nagy Virág duplájával nyertünk az Astra otthonában

Játékosunk mindkét félidőben betalált, így 2-0-ra győztünk Üllőn.

Simple Női Liga, 18. forduló
Astra-Activtek HFC-Üllő–MTK Budapest 0-2 (0-1)

Üllő, Városi Sporttelep
Vezette: Kovács Fanni (Szabó, Vargha)

Gólszerző: Nagy V. (22., 62.)

Sárga lap: Klostermann (49.)

Astra-Activtek HFC-Üllő: Török - Rozmis, Dr. Tatai, Erdész, Vidács - Szakonyi (Nádudvari 85.), Klostermann, Dencz (Pap 74.), Kós (Csizi 63.) - Árvay, Gelb.

Vezetőedző: Király Bianka

MTK Budapest: Varga - Vajda, Vas (Pinczi 59.), Bokor, Podolska - Nagy Virág (Taylor 63.), Farádi-Szabó, Palkovics (Stefán 59.) - Vachter, Milunovic, Madrid (Csuhai 82.).

Vezetőedző: Farkas Attila

Két hazai összecsapást követően csapatunk a Simple Női Liga 18. fordulójában az Astra-Activtek HFC-Üllő otthonában lépett pályára. A tabella hetedik helyén álló együttessel a szezon során már két szoros összecsapást vívtunk, Üllőn 3-2-re nyertünk, míg a fővárosban az Astra diadalmaskodott 1-0-ra.

Az előző fordulóbeli kezdőcsapathoz képest egy helyen változtatott Farkas Attila vezetőedző, a Soroksár ellen első élvonalbeli gólját szerző Ebony Madrid először volt kezdő a bajnokságban.

A mélyen védekező hazaiak ellen az első játékrészben több helyzetet is ki tudtunk alakítani, jó ritmusváltásokkal futballoztunk, támadóink a széleken többször a védelem mögé tudtak kerülni.

Fölényünk a 22. percben érett góllá, akkor Nagy Virág talált Török kapujába, mellyel megszereztük a vezetést (0-1).

A hazaik egy-két megingásunkat kihasználva tudtak kisebb helyzeteket kialakítani, de Varga kapuját nem tudták bevenni, így előnnyel mehettünk pihenőre.

A fordulást követően is a mi akaratunk érvényesült, közel jártunk a második gól megszerzéséhez. Az 59. percben kettőt cserélt vezetőedzőnk, 16 évesen a hatodik élvonalbeli találkozóját játszó Vast az FTC-Telekom ellen április elején megsérülő és a legutóbb két mérkőzést kihagyó Pinczi váltotta, míg Palkovics helyét Stefán foglalta a középpályán.

A 62. percben tovább növeltük előnyünket: Madrid beadását Nagy Virág továbbította a hálóba (0-2). Játékosunk ezzel az ötödik gólját jegyezte a Simple Női Liga idei kiírásában, majd átadta a pályán a helyét Taylornak.

A folytatásban tovább nőtt a fölényünk, az Astra nem tudott kijönni a szorításból, mi pedig sorra dolgoztuk ki a helyzeteket.

A 82. percben Csuhai is pályára lépett, fiatal támadónk az elmúlt két mérkőzését egy góllal és egy gólpasszal záró Madrid helyére érkezett.

Sok lehetőségünk ellenére több gól már nem esett, de így is megérdemelten szereztünk három pontot.

Sikerével csapatunk továbbra is versenyben a bajnoki döntőt érő második helyért.

Az alapszakaszból még három forduló van hátra, a következő körben a Puskás Akadémia FC ellen lépünk pályára hazai környezetben.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok