HÍREK

Négy akadémistánk debütált a felnőtt csapatban az ősz folyamán

2023-12-09

Négy akadémistánk debütált a felnőtt csapatban az ősz folyamán

Három fiatal bajnokin, egy pedig kupamérkőzésen mutatkozott be.

Klubunk kiemelt szakmai célkitűzése, hogy az akadémián nevelkedő fiatal labdarúgók közül minél több játékost a felnőtt csapatba tudjon integrálni, ahol később a futballisták meghatározó játékosokká tudnak válni.

A 2022/2023-as kiírásban négy fiatal mutatkozott be az első csapatban, az idei szezonban pedig már féltávnál debütált négy akadémista.

Szabó Melissza nem sokkal a 15. születésnapja után mutatkozott be, rögtön az első fordulóban. Az U17-es válogatott támadó a Haladás Viktória ellen 1-0-ra megnyert idegenbeli bajnokin a 68. percben lépett pályára augusztus 19-én. Az ősszel az utánpótlás bajnokik mellett még egy Simple Női Liga mérkőzésen jutott szóhoz, szintén a szombathelyiek ellen november 25-én.

A 16 esztendős, szintén U17-es válogatott Borzák Lilien számára szeptember 30-án, a Fehérvár FC elleni kupamérkőzésen jött el a nagy nap, a 4-1-re megnyert összecsapáson a 84. percben állt be.

A 19 éves Krizsán Boglárka a 7. fordulóban a Puskás Akadémia FC ellen már kerettag volt, a debütálására pedig hat nappal később, október 20-án a Budaörs ellen 5-0-ra megnyert bajnokin került sor. A támadó az újonc ellen 20 percet kapott, majd a következő fordulóban az Astra HFC-Üllő ellen is bevetette őt Makrai László vezetőedző.

A 16 esztendős, Szabóhoz és Borzákhoz hasonlóan U17-es válogatott Gávris Gabriella november 25-én, a Haladás Viktória elleni 5-2-es évzárón debütált csereként. A középpályás a szezon során ezt megelőzően a Puskás Akadémia FC ellen kerettag volt az élvonalban.

Bízunk benne, hogy a fiatalok az elmúlt években az utánpótlásból felkerülő Bokor Blankához, Vas Hajnához és Legendás Lorához hasonlóan szép karriert futnak be a felnőtt csapatban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U17

VS

MTK BUDAPEST U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok