HÍREK

Négy gól és három pont a Fehérvár FC ellen

2023-11-18

Négy gól és három pont a Fehérvár FC ellen

Együttesünk az első és a második félidőben is kétszer talált be a székesfehérváriak ellen.

Simple Női Liga NB I, 11. forduló
MTK Budapest-Fehérvár FC 4-0 (2-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Alafi Beatrix (Vinter-Gecsei, Dobos)

Gólszerző: Dubuc (10., 76.), Palama (12.), Zágor (66.)

Sárga lap:

MTK Budapest: Erős - László, Bokor, Palama, Pataki - Barkóczi, Farádi-Szabó, Zágor - Murár (Legendás 62.), Siklér (Voila 68.), Dubuc. 

Vezetőedző: Makrai László

Fehérvár FC: Németh - Szabó Bernadett, Romanoczki, Jánosi, Simon - Farkas, Szabó Emese (Tóth 75.), Földvári (Balla 87.), Bognár (Szombati 87.), Kántor (Mihályi 68.) - Kozma (Bors 68.).

Vezetőedző: Andorka Péter

A Simple Női Liga NB I 11. fordulójában a legutóbbi hét bajnoki mérkőzését megnyerő csapatunk a tabella 11. helyén álló Fehérvár FC-t fogadta a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia centerpályáján szombat kora este.

Makrai László vezetőedző sérülés miatt Vajda, Vas, Csuhai, Mészáros és Tenyei-Tóth játékára nem számíthatott.

A szezon során a Simple Női Kupa nyolcaddöntőjében már találkoztunk a székesfehérvári alakulattal, akkor szintén hazai környezetben 4-1-re diadalmaskodtunk. 

Az első percek tapogatódzó játéka után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, Siklér és Zágor révén helyzeteket is kialakítottunk. A 10. percben pedig meg is szereztük a vezetést, Murár bal oldali szögletét Lily Dubuc fejelte a jobb sarokba (1-0).

A 12. percben pedig már két gólt volt az előnyünk, egy újabb szöglet után Maria Palama volt közelről eredményes (2-0).

A 28. percben Szabó Bernadett végzett el szabadrúgást a bal oldalról, 17 méterről, a veszélyesen csapódó labdát Erős kiöklözte a léc alól. Hat perccel később előbb Dubuc közeli próbálkozása pattant szögletre, majd Palama lőtt a bal alsó mellé.

A fordulást követően nem változott a játék képe, komoly labdabirtoklási fölényben futballoztunk. Az 58. percben közel jártunk a harmadik gólhoz, Zágor szép cselsorozatot után a bal felsőt vette célba, de kicsivel fölé bombázott.

A 65. percben Barkóczi lapos lövését védte Németh, a vendégek labdakihozatalát lefüleltük, Zágor Bernadett pedig a bal sarokba bombázott (3-0).

A 73. percben Bognár vállalkozott lövésre 22 méterről, a középre tartó bombát magabiztosan fogta Erős. Egy perccel később Zágor cselezett befelé, de Németh védeni tudott. A 76.percben viszont már nem tudott védeni, amikor Dubuc elpöckölte mellette a labdát, a játékszer pedig a bal kapufáról pattant a hálóba (4-0).

A 83. percben Legendás lőtt 8 méterről a szöglet után, Németh vetődve hárítani tudott. Az utolsó percekben még Zágor előtt adódott egy kisebb lehetőség, de újabb gól már nem született, viszont csapatunk így is magabiztosan szerezte meg zsinórban a nyolcadik bajnoki sikerét.

Együttesünkre még egy bajnoki vár a 2023-as esztendőben, november 25-én, szombaton 16 órakor a Haladás Viktóriát látjuk vendégül a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok