HÍREK

Négy gólt szerezve hoztuk el a három pontot Szegedről

2023-11-11

Négy gólt szerezve hoztuk el a három pontot Szegedről

Csapatunk remek első félidőt produkált és megérdemelt sikert aratott idegenben.

Simple Női Liga NB I, 10. forduló
KÉSZ-St. Mihály-Szeged-MTK Budapest 2-4 (1-3)

Szeged, Szent Gellért Fórum
Vezette: Török Mihály (Nyeste, Jávorka)

Gólszerző: Knezevic (37., 86.), illetve Siklér (5., 17.), Mészáros (23.), Zágor (57.)

Sárga lap: Micic (28.), Farkas (64.)

KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Schildkraut - Farkas (Suták 73.), Micic (Ezer 46.), Ónodi (Sajti 89.), Németh - Balázs Bettina (Juhász 46.), Koszo, Malesevic, Papp - Jovanovic (Balázs Evelin 46.), Knezevic.

Vezetőedző: Vajda Fandjo

MTK Budapest: Erős - László, Bokor, Palama, Pataki - Barkóczi (Legendás 58.), Farádi-Szabó, Zágor - Murár (Dubuc (58.), Siklér (Voila 72.), Mészáros (Tenyei-Tóth 72.).

Vezetőedző: Makrai László

A Simple Női Liga NB I 10. fordulójában a legutóbbi hat bajnoki mérkőzését megnyerő csapatunk a tabella 10. helyén álló KÉSZ-St. Mihály-Szeged vendége volt a Szent Gellért Fórumban szombat délután.

Makrai László vezetőedző sérülés miatt Vajda, Vas és Csuhai játékára nem számíthatott, viszont ismét bevethető volt a legutóbbi két bajnokit kihagyó Chrysanthi Voila.

Az egy héttel ezelőtti Astra elleni összecsapáshoz hasonlóan ezt a találkozót is remekül kezdtük, és már az 5. percben megszereztük a vezetést, miután egy tetszetős támadás végén Pataki adott be a bal oldalról, Siklér Kinga pedig a bal felsőbe csúsztatott (0-1).

A 17. percben tovább növeltük az előnyt, ezúttal Barkóczi tört be a tizenhatoson belülre, majd Siklért hozta helyzetbe, aki a bal alsóba passzolt (0-2).

Itt viszont még nem volt vége, a 23. percben már hárommal vezettünk, Zágor adott be jobbról, az előző fordulóban győztes gólt szerző Mészáros Cecília pedig kapásból a bal alsóba lőtt (0-3).

A 37. percben Milana Knezevic révén a hazaiak szépíteni tudtak (1-3), de is megnyugtató, kétgólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A fordulás után sem változott a játék képe, mi irányítottuk a mérkőzést, aminek újabb gól lett az eredménye. Az 57. percben Bokor passzolt Zágor Bernadett elé, aki nem hibázott (1-4). Válogatott játékosunknak ez volt az első találata az idei szezonban.

A magabiztos vezetés birtokában vezetőedzőnk több helyen is változtatott, az 57. percben Legendás és Dubuc, míg a 72. minutumban Voila és Tenyei-Tóth is pályára lépett.

A hajrában, a 86. percben Knezevic egy életerős, a felső lécről a kapuba vágódó góllal visszaállította a félidei kétgólos különbséget (2-4), de csapatunk így is megérdemelt sikert aratott a Szent Gellért Fórumban az idei utolsó idegenbeli bajnokiján.

Együttesünk a következő fordulóban a Fehérvár FC-t fogadja, a mérkőzésre november 18-án, szombaton 17:30-kor kerül sor a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok