HÍREK

Nyerni megy az MTK a Ferencvároshoz

2015-05-30

Nyerni megy az MTK a Ferencvároshoz

Komoly feladat előtt áll az MTK Hungária, hiszen az alapszakaszban és a rájátszásban élen végző csapat, hazai pályán büntetőkkel elvesztette a bajnoki döntő első mérkőzését a Ferencváros ellen. Közeleg a második találkozó, amit tehát a zöld-fehérek várhatnak a kedvezőbb helyzetből, hisz lezárhatják a két győzelemig tartó finálé nyitott kérdéseit. Medgyes Péter az MTK vezetőedzője persze egészen más terveket sző.

– Hátrányban az MTK Hungária FC a bajnoki döntőben. Szokatlan szituáció lehet ez, az idáig itthon sikert-sikerre halmozó csapatnak. Hogy kerültetek ebbe a helyzetbe?

– Sajnos nem az elképzeléseink szerint alakult a döntő első mérkőzése. Fejben nem volt száz százalékosan pályán a csapat, a kulcsembereink sem fogtak ki túl jó napot. Az első félidőben nagyon elégedetlen voltam a lányok által mutatott játékkal, aminek hangot is adtam az öltözőben, aminek hatására a második játékrészben kicsit magunkhoz is tértünk, de ez most kevés volt a győzelemhez. Rengeteget ívelgettünk, nem tudtuk játszani a sok passzra, labdabirtoklásra épülő MTK-s focit. Megviselte a játékosokat a vereség, de azért vagyunk sportemberek, hogy kijöjjünk, ebből a helyzetből.

– Többen megjegyezték, talán nem utolsó lövőnek kellett volna jelölni Pádár Anitát, az egyik legbiztosabb lábú ítéletvégrehajtót a büntetőknél, aki végül sorra sem került.

– Közös döntés eredményeként került ötödik pozícióba Pancsa, aki valóban a legjobb pontrúgó a csapatban. A tizenegyes párbajok jelentős részében ez kulcspozíció, ahol a tapasztalat sokat segített volna. Most valóban úgy alakult, hogy Pádárra nem került már sor. Az előtte rúgók emocionálisan túlfűtöttek voltak, talán ezért hibáztak, de nagyon büszke vagyok mindenkire, aki oda mert állni a lövéshez, akár berúgta a büntetőt, akár nem.

– Több szurkoló és szimpatizáns állítja, a bajnokság rendszere az MTK hegemóniájának megtörése érdekében lett kitalálva. Alapszakasz, rájátszás, majd ezt követően jön csak a döntő. Labdarúgásban nem túl megszokott szisztéma.

– Ha van is valami a dologban, nekünk edzőknek és játékosoknak nem ezzel kell foglalkoznunk, ez legyen a vezetőink dolga. A szezon eleje óta tudjuk, hogy milyen rendszerben kell teljesítenünk, nem ez a legfőbb problémánk. A számtalan sérülés sokkal nagyobb gondot okoz. Nem tudom van-e olyan csapat a világon, amelyik elbírná 5-6 válogatott labdarúgó kiesését. Remélem persze, hogy a miénk ilyen lesz.

– Mindemellett a Ferencváros is sokat fejlődött, komoly riválisa lett az MTK-nak.

– Nem is kérdés, lehetőségeiket tekintve néhány dologban talán előttünk járnak. Gondolok itt a légiósok foglalkoztatására, ami elsősorban anyagi kérdés. Kemény, tudatos munkával azért ezt egyelőre ellensúlyozni tudjuk mindezt.

– Hogyan készültök a döntő második összecsapására?

– A célunk nyilvánvaló, nyerni megyünk idegenbe is. Próbáljuk megfelelő formába hozni korábbi sérültjeinket, dolgozunk szokás szerint, tisztességgel. Hiszek és bízom a lányokban, itt a lehetőség, hogy a húszfős keretünk huszadik játékosa is megmutassa, mit tud. Lehet, hogy éppen neki kell majd megnyerni a bajnokságot az MTK-nak.

Bajnoki döntő, 2. mérkőzés:

Ferencvárosi TC – MTK Hungária

2015.05.31 vasárnap 13:30, Törekvés Sporttelep (Bihari út)

Az első mérkőzés összefoglalója.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 ÚJPEST LABDARÚGÓ SPORTCENTRUMA

ÚJPEST FC U14

VS

MTK BUDAPEST U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok