HÍREK

Pápai-tripla, Mayer-dupla, kiütéssel nyertünk a harmadik fordulóban

2020-08-29

Pápai-tripla, Mayer-dupla, kiütéssel nyertünk a harmadik fordulóban

Csapatunk ezúttal is kapott gól nélkül gyűjtötte be a három pontot és egyetlen százszázalékosként vezeti a bajnokságot. Folytatás csütörtökön Szombathelyen.

Simple Női Liga, 3. forduló
MTK Hungária FC-KÉSZ-St. Mihály FC 6-0 (4-0)

Budapest, BKV Előre Stadion
Vezette: Bognár Réka (Török, Kovács)

Gólszerző: Pápai (3.,22., 40.), Mayer (30., 55.), Csányi (64.)

Sárga lap: Bokor (46.) illetve Csontos (42.), Bartalis (72.)

MTK Hungária FC: Varga - Tóth, Curless, Demeter (Stefán 65.), Németh - Nagy Á. (Bokor 12.), Csányi, Kocsán - Mayer, Pápai, Diószegi (Cremer 79.).

Vezetőedző: Varga Attila

KÉSZ-St. Mihály FC: Csontos - Sajti, Sárosi, Micic, Pilán - Papp, Gál (Ramor 46.), Savanya, Görög (Török 65.), Kiss-Lantos (Mészáros 70.) - Bartalis.

Vezetőedző: Jenei Péter

Az első két bajnoki mérkőzését kapott gól nélkül megnyerő csapatunk az első két körben vereséget szenvedő KÉSZ-St. Mihály FC együttesét fogadta a Simple Női Liga 3. fordulójában.

Varga Attila vezetőedző ezen már összecsapáson már nem számíthatott Magyarics Zoé játékéra, aki az átigazolási időszak utolsó napjaiban Portugáliába igazolt. A támadó távozásával nem csökken a gárda kerete, ugyanis hamarosan csatlakozik a klubhoz egy csatár Amerikából.

Az előző fordulóhoz hasonlóan most is gyors góllal indítottuk a mérkőzést, a bal szélen megiramodó Németh kapott indítást, a rosszul kimozduló kapus mellett beadta a labdát, a középen érkező Pápai Emőke pedig közelről a kapuba belsőzött (1-0).

A gólt követően viszont nem folytatódott ilyen jól az összecsapást, Nagy Ágnest sérülés miatt le kellett cserélni a 12. percben. Középpályásunkat Bokor Blanka váltotta.

A csere után öt percet kellett várni az első nagy helyzetünkre, Kocsán indította Diószegit, aki kimozduló hálóőr mellett a felső lécre emelt.

A 22. percben Diószegi ugratta ki Pápait, fiatal csatárunk pimasz csellel becsapta Csontost és az üres kapuba passzolt (2-0).

A folytatásban is mi voltunk aktívabbak, sokat birtokoltuk a labdát, a fölényünk pedig a 30. percben újabb góllá érett: Csányi ugratta ki a jobb szélen Mayer Zsófiát, aki a tizenhatoson belülről a hosszúba lőtt, megszerezve első NB I-es gólját (3-0).

A találatot követően szinte azonnal Csányi lőhetett volna gólt, de elkapkodta a ziccert. Kilenc perccel később egy gólpasszal vétette észre magát, bal oldali szögletét követően Pápai az ötösről bólintott a kapuba, mellyel saját maga harmadik, csapatunk negyedik gólját szerezte (4-0).

A játékrész utolsó perceiben mezőnyjáték folyt a pályán, újabb gól már nem esett, így négygólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A fordulást követően az 51. percben találtunk először a hálóba, Kocsán gurította le a szabadrúgást Csányinak, 24 méteres bombáját Csontos Pápai elé ütötte, aki hiába kotorta be, a játékvezető asszisztense jelzésére helyesen lest ítélt.

Az 55. percben már szabályos gólt szereztünk, a szabadrúgást pont Mayer elé fejelték ki, aki 20 méterről kipókhálózta a jobb felsőt (5-0).

Tíz minutummal később Pápai ígéretes helyzetben még hibázott, utána viszont Csányi Diána lőhetett szabadrúgást a tizenhatos vonala mögül balról, és kiválóan tekert a rövid sarokba (6-0).

A 68. percben Varga Luca is bemutatta első védését, Savanya 22 méteres, középre tartó löketét fogta biztos kézzel. Tíz perccel később ismét Savanya veszélyeztetett, a jobbról érkező labdát levette, majd nagy erővel a rövid kapufát találta el.

A 79. percben Brianne Cremer lépett pályára, aki most debütált tétmérkőzésen csapatunkban. Csányi a 83. percben duplázhatott volna, de Csontos hatalmas bravúrt mutatott be. A szöglet után Stefán lőtt a rövidre, de a kapus akkor is a helyén volt.

Az utolsó percekben már újabb gólt nem született, így újabb mérkőzést nyertünk kapott gól nélkül és egyetlen százszázalékos együttesként vezetjük a bajnokságot.

Csapatunk a bajnokság negyedik fordulójában már csütörtökön (09.03.) pályára lép, amikor TV-s mérkőzésen látogatunk a Haladás-Viktória FC otthonába. A Haladás Stadionban 18 órakor kezdődik majd a mérkőzés.

Varga Attila értékelése: - Csütörtökön találkozott először a teljes keret a válogatott összetartás és a szerdai U19-es bajnoki mérkőzés miatt, de két részre osztottuk a társaságot, így minden munkát el tudtunk végezni. Az ETO elleni mérkőzésből leszűrve a konklúziót arra jutottam, hogy a szűk területen edzéseket tartunk, melynek tartalma a ziccerés, a kapuralövés, a beadások és azok értékesítése volt. Nem azért, mert több gólt lőttünk mint egy hete, de úgy érzem ebben előreléptünk, szép támadásokat vezettük. Tudunk és kell is jobban játszanunk ennél a jövőben. Voltak olyan periódusai az összecsapásnak, amikor fegyelmezetlenebbek voltunk, nem vagyok teljesen elégedett a látottakkal. Egy biztos, fokozatosan lépünk előre, fejlődünk, nagyon örülök, hogy ismét nem kaptunk gólt. A meccs után regeneráltunk, a vasárnapi pihenőnap után három napunk lesz felkészülni csütörtökre, melyet meg is fogunk tenni. Győzni megyünk Szombathelyre is. Nagy Ágnes személyében fontos láncszem esett ki, nem tudom még pontos, mennyi időre. Pár nap elteltével és a viszgálatok után okosabbak leszünk. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 ÚJPEST LABDARÚGÓ SPORTCENTRUMA

ÚJPEST FC U14

VS

MTK BUDAPEST U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok