HÍREK

Siklér-góllal és győzelemmel kezdtük a bajnokságot

2023-08-19

Siklér-góllal és győzelemmel kezdtük a bajnokságot

Csapatunk a bajnokság 1. fordulójában 1-0-ra győzött Szombathelyen.

Simple Női Liga NB I, 1. forduló
Haladás Viktória–MTK Budapest 0-1 (0-1)

Szombathely, Haladás VSE Sporttelep
Vezette: Kovács Fanni (Fontányi, Tóth)

Gólszerző: Siklér (34.)

Sárga lap: Vesztergom (51.), Kis (67.), illetve Csuhai (70.), Szabó M. (80.), Mészáros (89.)

Haladás Viktória: Dobó-Nagy - Németh A., Kovács, Pintér, Nagypál (Varró 55.) - Kis, Sweatman, Urbán (Novák 67.), Nagy (Csizmadia 46.) - Vladulescu, Szil (Feketevízi 84.).

Vezetőedző: Hérincsné Markó Edina

MTK Budapest: Varga - Vajda, Bokor, Palama, Vas - Barkóczi, Murár (Tenyei-Tóth 82.), Voila (Csuhai 56.) - László (Szabó M. 68.), Siklér (Zágor 68.), Mészáros.

Vezetőedző: Makrai László

Szombat délután a Haladás Viktória otthonában kezdte meg szereplését a Simple Női Liga új szezonjában csapatunk.

Az előző bajnokságot bronzérmesként záró együttesünkből hiányzott a legutóbbi hatodikként záró szombathelyiek otthonában Pataki Georgina és Legendás Lora, míg az új szerzemények közül ott volt a kezdőben Voila, Siklér és Mészáros is.

A találkozót mi kezdtük jobban, nyomást tudtunk helyezni ellenfelünkre és több kisebb helyzetig is eljutottunk, de gól az első harminc percben nem született.

A 34. percben viszont már megszereztük a vezetést, a nyáron igazolt, Szombathelyen korábban hosszú éveket lehúzó Siklér Kinga 20 méterről, ballal a kapuba lőtt (0-1).

A szünetig még szereztünk egy gólt, a szabadrúgást követően Dobó-Nagy kapusról kijött a labda, Bokor Blanka pedig a hálóba lőtt, de Kovács Fanni játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

A fordulást követően mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de újabb gól már nem született, így győzelemmel kezdtük a bajnokságot.

A találkozón csereként lehetőséget kapott új igazolásunk, Tenyei-Tóth Rebeka, míg a 15. születésnapját júliusban ünneplő Szabó Melissza debütált az élvonalban!

Csapatunk a következő fordulóban hazai pályán, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián fogadja az FTC-Telekom együttesét augusztus 26-án, szombaton 17 órakor.

Makrai László vezetőedző értékelése: - A legfontosabb, hogy győzelemmel kezdtük a bajnokságot egy stabil csapat otthonában. Az első 60-70 percet uraltuk, ekkora már gólokkal kellett volna vezetnünk, a végén ennek ellenére nekünk kellett izgulnunk, hogy ne veszítsünk pontokat. Egy góllal feltétlenül jobbak voltunk, de a helyzetkihasználáson, az utolsó passzokon javítunk kell a folytatásban. Örülünk, hogy Szabó Melissza személyében újoncot tudtunk avatni, szép jövő áll előtte, de továbbra is keményen kell dolgoznia. Bízom benne, hogy jövő héten a mai két hiányzónk már bevethető lesz, és teljes kerettel tudjuk fogadni az FTC-t.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 17:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok