HÍREK

Simple Női Kupa: Továbbjutás a Fehérvár FC ellen

2023-09-30

Simple Női Kupa: Továbbjutás a Fehérvár FC ellen

Csapatunk hazai sikerrel jutott a legjobb nyolc közé.

Simple Női Kupa, 4. forduló
MTK Budapest-Fehérvár FC 4-1 (2-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Tóth Kitti (Jakab, Tóth Cs.)

Gólszerző: Barkóczi (30.), Siklér (41., 83.), Voila (90.), illetve Szabó Bernadett (63. - büntetőből)

Sárga lap: Bokor (55.), Erős (62.), illetve Tóth (77.)

MTK Budapest: Erős - Vas (László 46.), Bokor, Palama, Pataki - Farádi-Szabó, Barkóczi, Murár (Végh 72.) - Mészáros, Siklér (Borzák 84.), Voila.

Vezetőedző: Makrai László

Fehérvár FC: Németh - Szabó Emese, Romanoczki (Szombati 46.), Tóth, Simon (Mihályi 58.) - Kántor (Czvetnics 58.), Kozma (Balla 72.), Szabó Bernadett, Bognár, Farkas - Földvári.

Vezetőedző: Andorka Péter

Szombat délután megkezdte szereplését felnőtt csapatunk a Simple Női Kupa idei kiírásában, a legjobb 16 között ellenfelünk a szintén élvonalbeli Fehérvár FC volt hazai környezetben.

Vezetőedzőnk, Makrai László sérülés és betegség miatt Vajda, Legendás, Tenyei-Tóth, Zágor, Csuhai és Dubuc játékára nem számíthatott. 

A találkozó első nagyobb lehetősége előttünk adódott a 11. percben, Voila jobbról, 19 méterről végzett el szabadrúgást, középre tartó próbálkozását Németh védeni tudta. Hét perccel később kontráztak a vendégek, a keresztbe tett labdába Pataki ért bele, de Erős a helyén volt és fogta a jobb alsóba tartó labdát.

A 26. percben nagyon közel álltunk a vezetés megszerzéséhez, Murár nagy erejű szabadrúgása azonban a lécen csattant.

A 30. percben viszont már előnybe kerültünk, Pataki centerezett balról, a középen érkező Barkóczi Bernadett pedig közelről, a kapus lábai között a hálóba lőtt (1-0).

A gól után nem sokkal Romanoczki és Németh kapus ütközött egy beadást követően, a védőt és a kapust is néhány percig ápolni kellett, de mindketten folytatni tudták a játékot. 

A 41. percben Vas indította nagyszerűen Farádi-Szabót, aki középre passzolt, az érkező Siklér Kinga pedig 14 méterről, középről, állítgatás nélkül a léc alá tekert (2-0).

A félidő végén Siklér közeli fejese az oldalhálóban kötött ki, de így is magabiztos előnnyel mehettünk pihenőre.

A szünetben egyet cserélt vezetőedzőnk, Vas Hajna nem jött ki a második félidőre, László Henrietta váltotta őt.

Az 51. percben szép támadás végén Voila került nagy helyzetbe, de balról, a kirobbanó kapus mellett az oldalhálóba tekert. Három perccel később Siklér fejelt a jobb oldali szöglet után, a vendégek a kapu torkából tudtak felszabadítani.

Az 56. percben Szabó Bernadett küldte kapura a fehérváriak távoli szabadrúgását, Erős szép vetődéssel leért a bal alsóhoz.

A 63. percben Farkas esett el a labdát már birtokló Erősben, a játékvezető mégis a büntetőpontra mutatott. A tizenegyes mögé Szabó Bernadett állt és higgadtan a jobb alsóba gurított (2-1).

A 76. percben Farádi-Szabó szerzett labdát a fehérvári tizenhatos előterében, majd lőtt, nem sokkal a kapu fölé. Négy minutummal később Siklér eldönthette volna a találkozót, de Bokor kiváló indítása után ziccerben fölé lőtt.

A 83. percben viszont már nem hibázott Siklér, közeli góljával duplázott és visszaállította a kétgólos különbséget (3-1).

A 84. percben bemutatkozott felnőtt csapatunkban Borzák Lilien, 16 éves akadémistánk Siklér helyére érkezett az utolsó percekre.

A 90. percben Chrysanthi Voila is bevette a fehérvári kaput, így 4-1-es sikerrel jutottunk a legjobb nyolc közé.

Csapatunk legközelebb október 7-én, 17 órakor lép pályára, ellenfelünk a DVTK lesz bajnoki mérkőzésen hazai pályán.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok