HÍREK

Simple Női Liga: A negyedik bajnokinkat is kapott gól nélkül nyertük meg

2020-09-03

Simple Női Liga: A negyedik bajnokinkat is kapott gól nélkül nyertük meg

Csapatunk magabiztosan, 3-0-ra győzött a Haladás-Viktória otthonában, és hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot.

Simple Női Liga, 4. forduló
Haladás-Viktória FC - MTK Hungária FC 0-3 (0-1)

Szombathely, Haladás Stadion

Vezette: Kulcsár Katalin (Vad, Rózsás)

Gólszerző: Horti (11. - öngól), Csányi (65 - büntetőből), Pápai (77.)

Sárga lap: Herczeg (26.), Szil (59.) illetve Bokor (7.)

Haladás-Viktória FC: Bíró - Balogh (Kopcsándi 85.), Horti, Jánosi, Hajba - Fördős - Németh A., Herczeg, Kovács (Harsányi 81.), Németh Zs. (Németh M. 69.) - Szil.

Vezetőedző: Szabados György

MTK Hungária FC: Varga - Tóth, Curless, Demeter, Németh L. - Bokor (Farádi-Szabó 82.), Csányi, Kocsán (Stefán 90.) - Mayer (Legendás 66.), Pápai, Diószegi.

Vezetőedző: Varga Attila

A Simple Női Liga 4. fordulójában az eddigi három mérkőzését kapott gól nélkül megnyerő csapatunk a négy ponttal álló Haladás-Viktória otthonába látogatott.

A Haladás Stadionban sorra kerülő összecsapáson Varga Attila vezetőedző a KÉSZ-St. Mihály Fc ellen szombaton megsérülő Nagy Ágnes játékéra nem számíthatott, így a 16 éves Bokor Blanka volt ott a kezdőben a középpálya közepén.

A találkozó első apróbb lehetősége előttünk adódott, Csányi jobbról érkező szöglete után Curless hat méterről mellé bólintott. A 11. percben már a vezető gólnak örülhettünk, Németh balról érkező beadása után Pápai került helyzetbe, a kilépő Bíró védett, de kipattant róla, a kavarodás után pedig a menteni igyekvő Horti a saját kapujába továbbította a labdát (0-1).

Két perccel később közel jártak az egyenlítéshez a hazaiak, Herczeg centerezése után Kovács találta Vargával szemben, de öt méterről a bal alsó mellé lőtt.

A hazai helyzet után tovább domináltunk, diktáltuk az iramot, sokat birtokoltuk a labdát. A szombathelyiek bal oldalán rendre a védelem mögé sikerült kerülnünk. A fölényünk helyzetekben is megmutatkozott, de Pápai, Diószegi és Csányi próbálkozása is elkerülte a kaput, vagy az utolsó pillanatban a védő blokkolni tudott.

A félidő hajrájában Kocsán a félpályáról remekül indította Némethet, aki az alapvonal közeléből átívelte a jobbon érkező Tóthnak, aki már nem tudta kapu felé irányítani a labdát.

A fordulást követően sem változott a játék képe, de a második félidő első tíz percében egy lecsúszott Csányi-lövést leszámítva nem tudtunk veszélyt jelenteni Bíró kapuja előtt. A 53. percben a hazaiak Szil esése után büntetőt reklamáltak, de a játékvezető - helyesen - nem ítélt tizenegyest Demeter megmozdulása után.

Az 57. percben Diószegi tekert 15 méterről, de pont a középen álló Bíró kezébe. Hat minutummal később Pápai harcolt meg egy labdáért, az alapvonalról középre passzolt, Diószegi pedig a kapufát lőtte telibe. Itt még nem volt vége az akciónak, Kocsán lecsapott a kipattanóra, majd buktatták a tizenhatos sarkánál, így Kulcsár Katalin a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Csányi Diána állt, és a bal sarokba lőtt, az irányt érző Bíró csak hozzáérni tudott (0-2).

A 72. percben veszélyes szombathelyi szöglet után mintaszerű kontrát vezettünk, Pápai és Csányi összjátéka után előbbi adott be, de a védőn megpattanó labda a rövid kapufán csattant.

Az utolsó 15 percre fordulva végleg eldöntöttük a mérkőzést, Németh kapott szép indítást a balon, középre ívelése után Csányihoz került a játékszer, kitette jobbra Tóthnak, aki centerezett, középen pedig Pápai Emőke magabiztosan értékesítette a ziccert (0-3).

Az utolsó szűk tíz percben a sérülése után ismét pályára Farádi-Szabó Edina is. Rögtön a csere után a korábban beálló Legendás csapta be védőjét szép csellel a jobb szélen, a lövésre már nem maradt elég ereje.

A 86. percben labdavesztés után lövőhelyzetba kerültek a hazaiak, de Németh Mirtill tizenhatoson belülről leadott lövésére szépen leért Varga.

Az utolsó percekben Stefán Bernadett beállását követően újabb eseményén már nem történt, így a negyedik bajnokinkat is kapott gól nélkül nyertük meg, így egyetlen hibátlan csapatként vezetjük a bajnokságot.

Folytatás a válogatott mérkőzések után szeptember 26-án hazai pályán a Kelen SC ellen az ötödik fordulóban.

Varga Attila értékelése: - Az első félidőben nyújtottunk karakteresebb teljesítményt, de a helyzeteket rendre elpuskáztuk. A folytatásban rúgtuk a gólokat, de nem nyújtottunk kiegyensúlyozott teljesítményt, ami miatt nem volt látványos a produkció.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-26 11:00 ETO STADION

ETO FC GYŐR U15

VS

MTK BUDAPEST U15

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok