HÍREK

Simple Női Liga: Kilenc gólt hozó meccsen győzelemmel zártuk az évet

2020-12-05

Simple Női Liga: Kilenc gólt hozó meccsen győzelemmel zártuk az évet

Az esztendő utolsó bajnoki mérkőzésén együttesünk 7-2-re diadalmaskodott a Kelen SC otthonában. Németh és Kocsán duplája mellett Curless, Pápai és Cremer volt eredményes.

Simple Női Liga, 12. forduló
Kelen SC–MTK Hungária FC 2-7 (0-5)

Budapest, Csepel Stadion, zárt kapuk mögött
Vezette: Maml Zoltán (Bizderi, Szkrajcsics)

Gólszerző: Ács (50.), Geovana (56.) illetve Curless (1.), Pápai (14.), Cremer (15.), Németh (29. - büntetőből, 60.), Kocsán (37. - büntetőből, 48.)

Sárga lap: Erős (28.), Geovana (71.) illetve Curless (31.), Bokor (68.)

Kelen SC: Erős - Tatai O., Tagyi, Tatai K., Haraszti (Nyéki 46.) - Horváth (Terhes 64.), Árvay (Markó 64.), Venturini (Tarpataki 76.) - Balázs (Szanyi 76.), Ács, Geovana.

Vezetőedző: Könczey Zsolt

MTK Hungária FC: Varga - Szemán-Tóth, Curless, Sain (Farádi-Szabó 52.), Németh - Bokor, Stefán, Kocsán - Legendás (Pap 45.), Pápai, Cremer.

Vezetőedző: Varga Attila

Szombat kora délután Csepelen idei utolsó bajnoki mérkőzését játszotta listavezető csapatunk. A tabella hetedik helyén álló Kelen SC ellen Varga Attila vezetőedző nem számíthatott Pinczi Anita, Nagy Ágnes, Palkovics Nóra, Demeter Réka, Diószegi Fanni, Olivera Milunovic, Mayer Zsófia, Csányi Diána és Natalie Stephens játékára sérülés és betegség miatt.

A fővárosi alakulattal a pontvadászat ötödik körében már találkoztunk, akkor Pápai Emőke mesterhármasa mellett Kocsán Petra és Bokor Blanka volt eredményes, így 5-0-ra nyertünk. 16 éves középpályásunk azon a mérkőzésen szerezte első gólját az NB I-ben, míg Zahár Flóra, Pap Nóra és Pozsár Ramóna akkor mutatkozott be az élvonalban.

Az évzárót remekül kezdtük, agresszív letámadás után sikerült szögletet kiharcolnunk, a balról érkező sarokrúgást pedig a röviden berobbanó Opal Curless a hosszúba csúsztatta (0-1). A középkezdés után a hazaiak egy távoli lövéssel jelentkeztek, de Varga biztos kézzel hárított.

A kiváló kezdés után mi irányítottuk a mérkőzést, Stefán lövésével, Pápai fejesével és Szemán-Tóth bombájával veszélyeztettünk, de ezekből gól nem született. Nem úgy a 14. percben, amikor Legendás jobbról centerezett, középen Pápai Emőke pedig a kapásból a hálóba lőtt (0-2). Egy minutummal később pedig már hárommal mentünk, Szemán-Tóth beadását a hosszún érkező Brianne Cremer fejelte a kapuba (0-3).

A folytatásban is domináltunk, bár a pálya mély talaja nem mindig engedte, hogy a kombinatív, gyors játékunkat játsszuk. Ennek ellenére a 29. percben sikerült tovább növelni az előnyt, Stefán szabadrúgása után Erős kapus szabálytalankodott Szemán-Tóthtal szemben, a megítélt büntetőt pedig Németh Loretta a jobbra vetődő hálóőr mellett a bal sarokba vágta (0-4).

Hét perccel később Legendás kapott remek indítást, a büntetőterületen belül eltolta védője mellett a labdát, aki buktatta, így Maml játékvezető jogosan a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Kocsán Petra állt, és magabiztosan a jobb alsóba gurított (0-5).

A hazaiak a 42. percben álltak a legközelebb a szépítéshez, de Ács fejese a felső léc tetején csattant. A magabiztos vezetés ellenére sem lehetett teljes az örömünk 45 perc után, ugyanis a büntető kiharcolása közben megsérülő Legendás Lorát még a szünet előtt le kellett cserélni, helyére Pap Nóra érkezett. Szélsőnknek a keze sérült meg, mentővel kórházba kellett szállítani.

Közvetlenül a fordulás után két helyzetük is volt a vendéglátóknak, ennek ellenére a 48. percben mi szereztünk újabb gólt: Stefán ugratta ki Kocsánt, aki laposan a jobb alsóba lőtt (0-6). Az 50. percben Ács Krisztina találatával már összejött a szépítés a Kelennek (1-6). Sajnos a gól után ismét változtatni kellett sérülés miatt, az első diagnózis szerint agyrázkódást szenvedett Sain Anna helyére Farádi-Szabó Edina érkezett.

A hazai találat után Németh közel járt egy hatalmas bombagólhoz, de Erős a hosszú felsőbe tartó labdát ki tudta szedni. Az 56. percben a Kelen feljavuló játéka újabb gólt eredményezett, Bokor labdavesztése nyomán Geovana vezette Vargára a labdát és értékesítette a ziccert (2-6).

Négy percre rá újra öttel mentünk, Cremer játszott össze remekül Németh Lorettával, aki közelről a bal alsóba bombázott (2-7).

A 72. percben Pápai csapott le egy röviden hazatett labdára, önzetlenül Cremer elé passzolt, a szélsőnk elől a kimozduló Erős menteni tudott.

Az utolsó szűk húsz percben sok technikai hiba jellemezte a mérkőzést, és már újabb találat sem született. Az összecsapás utolsó öt percét tíz mezőnyjátékossal voltunk kénytelenek lejátszani, Cremer ugyanis megsérült, több cserelehetőségünk pedig nem volt. Ennek ellenére is volt ziccerünk, de Németh a kapussal szemben rossz megoldást választott.

Magabiztos győzelmünknek köszönhetően továbbra is vezetjük a tabellát, két ponttal előzzük meg az egy találkozóval kevesebbet játszó FTC-Telekom gárdáját.

Folytatás 2021-ben, a március közepére tervezett első tavaszi körben rögtön a zöld-fehérek elleni hazai rangadóval.

Varga Attila értékelése: - Nehézségeink ellenére az első félidőben jól teljesítettünk, majd a két súlyos sérülés miatt voltak nehézségeink, és amikor egyel kevesebben voltunk a pályán, a Kelen ezt jól kihasználta. Rapszodikus mérkőzésen vagyunk túl, de akik pályára léptek a mai napon, jó felfogásban, motiváltan dolgoztak. Büszke vagyok a csapatra, ismét fejlődtünk csapat és egyéni szinten is, de nagyon vártam hogy vége legyen ennek a félévnek! Remélem a felkészülésünk zökkenőmentes lesz, mert a céljaink nem változtak!

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok