HÍREK

Szoros edzőmeccs a cseh bronzérmes ellen

2023-08-05

Szoros edzőmeccs a cseh bronzérmes ellen

Csapatunk egy góllal kapott ki a BL-selejtezőre készülő 1. FC Slovácko együttesétől Telkiben.

Felkészülési mérkőzés
1. FC Slovácko–MTK Budapest 2-1 (2-1)

Telki Edzőközpont

Gólszerző: Bláhová (3.), Pecková (28.), illetve Pataki (13.)

1. FC Slovácko: Franková - Trcková, Klímová, Bláhová, Pecková - Janíková, Hlavácová, Bayerová, Bieliková - A. Polásková, Slouková.
Kispad: Ruzicková, V. Polásková, Ohlidalová, Obadalová, Hubová, Krejcirová, Bucková, Jancárová, Jonásová, Skerdová.

MTK Budapest: Erős - Vajda, Bokor, Palama, Vas, Pataki - Farádi-Szabó, Voila, Mészáros - Zágor, Siklér.
Csere: Murár, Szabó M., Végh, Gabona, Farkas P., Gávris.

Szombaton ötödik felkészülési mérkőzését játszotta az új szezonra készülő felnőtt csapatunk, ellenfelünk a cseh bronzérmes, BL-selejtezőre készülő 1. FC Slovácko volt a Telki Edzőközpontban.

A találkozót a Telkiben edzőtáborozó cseh együttes kezdte jobban, a 3. percben balról beívelt szabadrúgásra Klara Bláhová érkezett közepén és néhány méterről a hálóba továbbította a labdát (1-0).

Tíz perccel később viszont jött is az egyenlítésünk, Franková kapusnak hazatették a labdát, Pataki Georgina remekül támadta le a hálóőrt és kiegyenlített (1-1).

A 20. percben egy cseh átlövést hárított Erős, nyolc minutummal később viszont már nem tudta fogni Alena Pecková bal alsóba tartó pontos lövését (2-1).

A félidő hajrájában felpörögtek az események, előbb Erős fogott hatalmasat lábbal Bieliková közeli próbálkozásánál, majd Zágor tekerését védte Franková, végül pedig Polásková bombázott nagy helyzetben fölé.

A fordulást követően az első helyzet a Slovácko előtt adódott, de a támadó nagy helyzetben a bal alsó mellé lőtt.

A második játékrész felénél Végh átlövését fogta a vendégek cserekapusa. A 73. percben Erős tolta ki a labdát a bal felsőből, a meccs utolsó nagy lehetőségét pedig mi hibáztuk el, Siklér előbb a kapusba lőtt, majd a felső lécre emelt.

Csapatunk így utolsó felkészülési mérkőzésén 2-1-re kikapott. A találkozón több akadémistánk, Szabó Melissza, Végh Adrienn, Gabona Laura, Farkas Panna és Gávris Gabriella is lehetőséget kapott.

Együttesünk legközelebb már tétmérkőzést játszik, augusztus 19-én, szombaton 16 órakor a Haladás Viktória otthonában a Simple Női Liga NB I első fordulójában.

Makrai László vezetőedző értékelése: - A mai találkozó is remekül szolgálta a felkészülésünket, ahogy a korábbi meccseken is, most sem számít az eredmény, a gyakorláson van a hangsúly. Összességében elégedett vagyok a lányok teljesítményével, az első félidőben a csehek domináltak, mi inkább a stabilitásra helyeztük a hangsúlyt, a szünet után már kiegyenlítettebb volt a játék. Voltak hibák, ezeket ki fogjuk javítani az első bajnoki mérkőzésig. Fizikailag jó állapotban vagyunk, a hátralévő két hétben a finomhangoláson, a taktikai elemek gyakorlásán és a frissítésen lesz a hangsúly. Célunk, hogy a tavalyi önmagunkhoz képest mindenben fejlődni tudjunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 17:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok