HÍREK

Tóth Mihály: "Kezd összeállni az a játék, amit szeretnénk minél magasabb szinten bemutatni"

2021-03-05

Tóth Mihály: "Kezd összeállni az a játék, amit szeretnénk minél magasabb szinten bemutatni"

Csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk a beilleszkedésről, a felkészülésről és Nyíregyháza Spartacus FC elleni kupamérkőzésről is.

A januárban kinevezett új vezetőedzőnk, Tóth Mihály január 18-án tartotta első edzését a csapatnak, másfél hónappal később, szombaton pedig első tétmérkőzésén irányítja az együttest.

Úgy érzem gyorsan és jól sikerült a beilleszkedésem, kölcsönösen elfogadtuk egymást a játékosokkal. Az edzések jó hangulatban telnek, a nevetés és olykor egymás ugratása sem marad el, de ez természetesen nem megy a munka rovására" - mondta a beilleszkedéséről az egykori kiváló támadó.

Az elmúlt másfél hónap munkájáról így nyilatkozott vezetőedzőnk:

Jónak ítélem a felkészülés során elvégzett munkát, de erre az igazi választ majd a tétmérkőzések fogják megadni. Edzések 70-80 százalékát a labdás gyakorlatok tették ki, de természetesen ez ilyenkor elengedhetetlen futó és erősítő gyakorlatok sem maradhattak ki. Folyamatosan figyeltünk a játékosok állapotára, még véletlenül sem szeretnénk, hogy a túledzettség miatt jöjjön egy sérüléshullám. A technikai dolgok mellett értelemszerűen a taktika is nagy hangsúlyt kapott. Ezen a téren is folyamatosan fejlődik a együttes, kezd összeállni az a játék, amit szeretnénk minél magasabb szinten bemutatni.

Tóth Mihály elmondta, folyamatosan figyelemmel követi utánpótlás-játékosaink teljesítményét is:

Az edzések, valamint az FTC elleni felkészülési találkozón több, az U19-es csapathoz tartozó játékosunk is lehetőséget kapott. Sok tehetséges lány futballozik az MTK-ban, folyamatosan figyelemmel kísérem az ő teljesítményüket, fejlődésüket is. Schrancz Balázzsal állandó kapcsolatban vagyok, így akkor is képben vagyok velük kapcsolatban, ha éppen nem velünk edzenek vagy játszanak mérkőzést. Pápai Emőke, Stefán Bernadett, Mayer Zsófia, Legendás Lora, Bokor Blanka és Sain Anna példája is mutatja, a felnőtt csapat ajtaja mindenki előtt nyitva áll. Tehetségeink komoly értékei a klubnak, és meg is fogják kapni a lehetőséget.

Vezetőedzőnket a Nyíregyháza Spartacus FC elleni Magyar Kupa-negyeddöntőről is kérdeztük:

Biztos vagyok benne, hogy egy masszív csapattal találkozunk majd, akik mindent megtesznek, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Nem számítok könnyű mérkőzésre, ellenfelünk idén már négy bajnoki mérkőzést lejátszott, így játékban vannak. Ez már tétmérkőzés lesz, ahol eredményt kell produkálni, nem lehet más a célunk, mint a továbbjutás. Szeretném, ha a tőlünk elvárható szinten teljesítenénk, jó erőpróba lesz a találkozó a bajnoki rajt előtt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-20 18:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

FTC-TELEKOM

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok