HÍREK

Tóth Mihály: "Szeretném elérni, hogy minden nap új élménnyel gazdagodjanak a játékosok"

2021-01-07

Tóth Mihály: "Szeretném elérni, hogy minden nap új élménnyel gazdagodjanak a játékosok"

Bemutatkozó interjú felnőttcsapatunk új vezetőedzőjével, Tóth Mihállyal.

Mi döntött a kihívás elfogadása mellett?

- Teljesen új területre érkeztem azzal, hogy egy női csapat irányítását vállaltam el, de szeretnék ezen a területen is tapasztalatokat szerezni. Az elmúlt években rengeteget fejlődött a női labdarúgás hazánkban, nagy potenciál van a sportágban. Bízom benne, hogy munkámmal én is hozzájárulhatok ehhez a fejlődéshez.

Korábban férfi együtteseknél dolgozott, miben más egy női csapat irányítása?

- Az egyik legfontosabb feladatom lesz, hogy megtaláljam a közös hangot a kerettel. De mivel egy női csapat öltözője is ugyanolyan, mint a férfiaké, ezzel biztosan nem lesz probléma. Korábbi állomáshelyeimen is sikerült jó közösséget, jó kapcsolatot kialakítani a labdarúgókkal. Szeretném elérni, hogy minden nap új élménnyel gazdagodjanak a játékosok, legyen szó edzésről vagy mérkőzésről.

Csopaki István szakágvezető hangsúlyozta, fontos szempont volt, hogy korábban dolgozott az utánpótlásban. Milyen tapasztalatokat gyűjtött ezen a területen?

- Igen, a Vasas Kubala Akadémián az U17-es csapat vezetőjeként tevékenykedtem korábban. Megtapasztaltam, hogy a fiatal játékosok - legyen szó lányokról vagy fiúkról - hihetetlen tudásvággyal rendelkeznek, folyamatosan tanulni akarnak. Tudom, hogy sok tehetséges játékos van a klub utánpótlásában. Bízom benne, hogy minden edzésre csillogó szemmel érkeznek majd, és szeretnének napról napra jobbá válni.

Mik a célok, mit kell elérni?

- Mivel jelenleg a második helyen állunk a bajnokságban, és versenyben vagyunk a kupában is, joggal tekintenek minket esélyesnek mindkét sorozatban. De ahogy már korábban említettem, elsődleges cél a közös hang megtalálása. Bár közhelynek hangzik, tényleg így gondolom: mindig a következő mérkőzésre kell gondolnunk. Remek összetételű kerettel gondozhatom majd együtt, hiszen a rutinos futballisták mellett kitűnő képességű fiatalok alkotják a csapatot. Fontosak az eredmények is, de amellett ugyanolyan fontos, hogy csapatként és egyénenként is mindenki fejlődni tudjon.

Mezőkövesden sikeresen dolgozott, és úgy hírlik, kiemelt szerepe volt a jó eredmények elérésében. Mi volt a napi ügymenetben a része, mik voltak a fő területei?

- A legfontosabb feladatom Kuttor Attila vezetőedző támogatása volt, minden téren. Úgy érzem, ez a kapcsolat három évig remekül működött. Rengeteget tanultam a férfi NB I-ben mint asszisztens edző, bízom benne, hogy az ott megszerzett tapasztalatokat itt is kamatoztatni tudom, kiegészülve a saját elképzeléseimmel.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok