HÍREK

Továbbra is veretlenül

2018-07-26

Továbbra is veretlenül

A horvát bajnoki címvédő sem tudta megállítani Cseh András tanítványait.

MTK Hungária FC–ŽNK Osijek 2-1 (1-0)
Lantos Mihály Sporttelep

MTK Hungária FC: Szőcs (Varga L., 46.) – Tóth B. (Nagy A., 60.), Turányi (Magyarics, 60.), Demeter (Szabó D., 60.), Pinczi (Szabó Zs., 60.) – Papp D. (Farádi-Szabó, 60.), Molen (Vasas, 60.)– Nagy L. (Oláh A., 60.), Csányi (Palkovics, 60.), Cappuzzo (Dencz, 60.) – Berman (Mátyás, 60.)
Vezetőedző: Cseh András

Gól: Pinczi (6.), Palkovics (80.), ill. Szabó D. (öngól, 66.)

Szerda délután a Lantos Mihály Sporttelepen játszotta negyedik felkészülési mérkőzését női labdarúgócsapatunk. A mieink ellenfele a horvát bajnok ŽNK Osijek (Eszék) volt.

Nem kellett sokat várni az első gólra: a 6. percben Csányit buktatták 20 méterre az ellenfél kapujától, a megítélt szabadrúgást pedig Pinczi Anita tekerte védhetetlenül a vendégek kapujába (1-0).

A folytatásban – bár továbbra is többet birtokoltuk a labdát – egyik kapu előtt sem adódtak igazán nagy lehetőségek, egészen a játékrész hajrájáig. A félidő utolsó perceiben Cappuzzo járt kétszer is igen közel a gólszerzéshez, illetve Demeternek is volt veszélyes fejese, de az ihletett formában védő horvát kapus, Susie Žigante mindannyiszor hárítani tudott.

A második játékrészben már inkább az Eszék akarata érvényesült a pályán, a horvát bajnokcsapat mindent megtett az egyenlítésért. Egy óra játék után Cseh András minden mezőnyjátékosát lecserélte, de ez sem hozott érdemi változást a játék képét illetően, folytatódott az eszéki dominancia.

A 63. percben a keresztléc még megmentette a mieinket a góltól, ám három perccel később már nem volt menekvés: a vendégek bal oldali szabadrúgását a menteni igyekvő Szabó Dorka továbbította a saját kapunkba (1-1). Ez volt csapatunk első kapott gólja a felkészülési időszak során.

Azonban fiataljainknak eszük ágában sem volt feladni, sőt! 10 perccel a találkozó vége előtt Palkovics Nóra elé került a labda a vendégek tizenhatosán belül, ő pedig állítgatás nélkül kilőtte a hosszút (2-1).

A folytatásban több gól már nem esett, így csapatunk továbbra is őrzi veretlenségét a felkészülés során. A lányok legközelebb szombaton, Grazban lépnek pályára.

Cseh András:A mai mérkőzésen elsősorban a győzelemnek örülhettünk, és hogy mindenki játéklehetőséghez jutott. Fontos, hogy jó állapotban legyünk a tétmeccsekre, ehhez pedig elengedhetetlenek a minél több játékperc. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez!

 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 10:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U19

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok