HÍREK

U14: Megérdemelt siker az FTC ellen

2020-09-26

U14: Megérdemelt siker az FTC ellen

Csapatunk Bánfi Gréta első félidőben szerzett duplájával győzött a zöld-fehérek otthonában.

Leány U14 Dél-Nyugati csoport, 4. forduló
Ferencvárosi TC U14-MTK Hungária FC U14 1-2 (0-2)

Gólszerző: Gégény (63.) illetve Bánfi (3., 9.)
Sárga lap: Borzák (68.)

MTK Hungária FC: Kispetik - Borzák, Koller, Bánfi, Szabó, Csoma, Kiss, Garda, Tassy.
Kispad: Győző, Zsirka-Klein.

Az első három fordulóban fölényes győzelmeket arató csapatunk a bajnokság negyedik fordulójában rangadót játszott, Tóth Judit lányai a szintén hibátlan mérleggel álló FTC vendégei voltak a Kocsis Sándor Sportközpontban.

Együttesünk remekül kezdte a találkozót, már a 2. percben sikerült megszerezni a vezetést. Bánfi Gréta jobbról befelé vezette a labdát, majd a kimozduló kapus mellett a jobb alsóba lőtt (0-1). Gyorsan jöhetett volna a második is, a félpályáról felívelt szabadrúgás után Szabó harcolt meg a labdáért, lövését blokkolták a védők, Bánfi ismétlését pedig védte a kapus.

A 9. percben viszont már ismét gólnak örülhettünk, a jobbról középre passzolt labdát Bánfi kaparintotta meg, tolt rajta egyet, majd jobbal a jobb felsőbe csavart (0-2).

A félidő második részében már kevesebb helyzet alakult ki mindkét kapu előtt. A hazaiak egy ízben a rövid kapufa külső élét találták el, majd Kispetik két ízben is jól mozdult ki a kapujából, tisztázva a támadó elől.

A fordulást követően pár perc alatt háromgólosra is növelhettük volna az előnyt, de Kiss lehetőségei kimaradtak. Előbb szép labdaszerzés után védte a lövését a kapus, majd néhány minutummal később lemásolta a szituációt, akkor a próbálkozása már túljutott a hálóőrön, aki visszaért, és még a gólvonal előtt megkaparintotta a játékszert.

A folytatásban is inkább előttünk adódtak kisebb helyzetek, így az FTC szinte a semmiből szépített hét perccel a lefújás előtt egy bombagóllal (1-2). A bekapott góltól sem zavarodtak meg játékosaink, a hajrájában is hideg fejjel tudtak játszani, így megérdemelt győzelmet arattak.

Gratulálunk Borzák Liliennek, aki ezen a mérkőzés debütált az MTK-ban!

Folytatás hazai pályán, a tervek szerint október 10-én a Szekszárdi UFC ellen.

Tóth Judit értékelése: - Nagy elszántsággal kezdtük a találkozót és az első pillanattól kezdve sikerült felvennünk a tempót a Ferencváros ellen. Nagyot küzdöttek a lányok, leginkább a párharcok megnyerésével és a hozzáállással voltam megelégedve. Játékunkat tekintve próbáltunk bátor, támadó, labdaszerzésre irányuló szándékot mutatni. A befejezéseken csiszolni kell, több helyzetünk is kihasználatlanul maradt. Sikerült ma a fáradtsági szintek új magaslataiba jutnia csapatomnak, mivel csere nélkül játszottuk végig a mérkőzést. Gratulálok minden játékosomnak!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok