HÍREK

U16: Gólzáporos győzelem a Kelen SC ellen

2020-10-12

U16: Gólzáporos győzelem a Kelen SC ellen

Együttesünk szép játékkal teljesen megérdemelten szerzett három pontot.

Leány U16, NP Kiemelt csoport, 6. forduló
MTK Hungária FC U16 - Kelen SC U16 9-0 (2-0)

Gólszerző: Bánfi (22., 57., 68.), Németh (25., 48., 60. - büntetőből, 78.), Kispetik (77.), Szabó M. (80.)

MTK Hungária FC: Schvirján (Szegedi 68.) - Halász (Kispetik 41.), Kövy, Pára, Csoma (Garda 57.) - Kiss (Tassy 57.), Bánfi, Schmidt - Szabó J. (Szabó M. 41.), Tőzsér, Németh.

Vasárnap délelőtt mostoha időjárási körülmények között fogadta csapatunk a Kelen SC-t a bajnokság 6. fordulójában.

Az első tíz percben mindkét oldalon kialakult gólszerzési lehetőség: előbb Németh kiszorított szögből elvégzett szabadrúgása kötött ki az oldalhálóban, majd a túloldalon előbb Pára mentett önfeláldozóan becsúszva, majd a kapujából remekül kimozduló Schvirján hárította testtel az ismétlést.

Csapatunk mezőnyfölénye a 22. percben érett góllá, amikor Tőzsér lövését még szögletre tolta a kapus, a gyorsan, kicsiben elvégzett bal oldali sarokrúgás után pedig Bánfi Gréta csavart a hosszú sarokba (1-0). Három perccel később megdupláztuk az előnyt, a hálóőrről kijövő labdánál Németh Virág eszmélt a leggyorsabban, és a kapuba lőtte azt (2-0).

A folytatásban sok helyzetet sikerült kialakítani szépen felépített támadások során, de a szünetig újabb gól már nem esett.

A második játékrészben viszont már kiszakadt a gólzsák, 40 perc alatt további hét alkalommal sikerült a vendégek hálójába találni.

Nyolc perccel a fordulás után a csereként beálló Szabó Melissza kiszolgálása után ismét Németh volt eredményes (3-0). Öt minutummal később szépíthettek volna a vendégek, de a játékvezető a tizenhatoson belül elkövetett szabálytalanságért nem adott tizenegyest.

Az 57. percben született meg az összecsapás legszebb találata: Bánfi középen megkapta a labdát, majd jó 25 méterről hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe (4-0).

A félidő felénél Szabó remek kiugratása után Tőzsér kísérletét még védte a kapus, ám a kipattanót mi szereztük meg, Schmidt buktatásáért pedig járt a büntetőt. Németh Virág nem hibázott, magabiztosan a bal sarokba lőtt, mesterhármast elérve ezzel (5-0). Nyolc minutummal később Bánfi is mesterhármast szerzett, mellyel már 6-0 volt az állás.

Az utolsó négy percben háromszor is eredményesek voltunk az elfáradó vendégek ellen, sorrendben Kispetik Alexandra, Németh Virág és Szabó Melissza talált be, így 9-0-ra diadalmaskodtunk.

Zoufal Nándor értékelése: - Nagyon örülök a győzelemnek, az eredménynek és a mérkőzés nagy részében a mutatott játéknak is. Nagyon nagy szüksége volt már erre a játékosoknak, csapatnak egyaránt. Az első 15-20 percben nem találtuk a saját ritmusunkat, itt az ellenfelünk is megszerezhette volna a vezetést. A félidő közepétől - a vezető találatunktól - éreztem azt, hogy megnyugodott a csapat. A második félidőben már egyértelműen ellenfelünk fölé nőttünk, megnyertük a párharcokat, sokszor alakítottunk ki helyzeteket és jutottunk lövőhelyzetbe. Ebben kiemelkedett Bánfi Gréta, aki háromszor is távolról talált be, illetve Németh Virág, aki pedig sok "kis", de fontos gólt szerzett. Külön öröm volt számomra az U14-es játékosaink teljesítménye, akik gólokat is szereztek (Szabó Melissza, Kispetik Alexandra). Gratulálok a csapatnak és sok sikert kívánok a Kelen SC-nek.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 ÚJPEST LABDARÚGÓ SPORTCENTRUMA

ÚJPEST FC U14

VS

MTK BUDAPEST U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok